изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:07 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани  3  престъпления и произшествия .

  
   На 12.10.2006 година, в гр. Добрич, след проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ - Добрич, са установени и задържани три лица от гр Добрич, на 19, 37 и 48 години, обявени за местно /2/ и общодържавно /1/ издирване. Лицата се издирвали съответо по искане на Районен Съд - гр.Добрич, Областна пробационна служба - гр. Добрич и във връза с полицейско дознание.
  Трите установени лица са предадени на съответните институции.

  
     През  денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са регистрирани 3 пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите, съответно 2 в гр. Добрич и 1 на територията на община Добричка.

  За времето от 20.30 часа на 12.10.2006 година до 02.15 часа на 13.10. 2006 година, в района на гр. Добрич и с. Честименско, общ. Тервел, от полицейски служители на Първо РПУ - Добрич и РПУ - Тервел, са установени двама водачи на микробус и лек автомобил от гр. Добрич и с. Каблешково, общ. Тервел, на 28 и 33 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила.Техническите средства с който са изпробвани двамата водачи са отчели съответно 2.84  и 2.7 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
  Водачът от гр. Добрич, непосредствено преди установяването на наличието на алкохол, допуска пътнотранспортно произшествие с материални щети, като на улица в района на ЖК "Балик" в гр. Добрич, последователно се удря в паркиран лек автомобил и електрически стълб. Напуска района на местопройзшествието и прави опит да се укрие, но в резултат на предприетите незабавни оперативни и заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на Първо РПУ е установен и задържан.
  За водачът на лекият автомобил от с. Каблешково, освен употребата на алкохол, се установява от служителите на полицията, че е и неправоспособен.
  Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа в съответните РПУ.
  По двата случая предстои да бъдат образувани досъдебни производства по членове везирани в НК.
  
    
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на  1  пожар.

  На 12.10.2006 година, около 20.10 часа, в РС "ПБЗН"- гр. Каварна е получен сигнал за пожар в дървена постройка, намираща се в  района на ул. "България" в гр. Каварна. В погасяването на пожара незабавно се включват два противопожарни автомобила с дежурни екипи от служители на РС "ПБЗН"- гр. Каварна. В резултат на пожара са нанесени  материални щети по постройката. Спасена е намиращата се в непосредствена близост друга сграда.
  Причините довели до възникването на пожара се изясняват.

  


                         С Ъ О Б Щ Е Н И Е
  
                   Областна Дирекция "Полиция" - гр. Добрич, набира кандидати за вакантната длъжност "Дознател". Кандидатите да са на възраст до 40 години, с висше юридическо образование.
  Документи ще се приемат до 13.10.2006 година в ОД "Полиция" гр.Добрич. Телефон за справки 600 - 985. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди