изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:22 EET
Сладкар направи сватбена рокля от целувки    
Любопитно

Сладкишите на украинеца Валентин Щефано са добре известни със своята нестандартност. Но дори неговата годеница била изненадана, когато Щефано й казал, че е направил сватбената й рокля от брашно, яйца, захар и карамел.



  Роклята е направена от 1 500 целувки и тежи около 9 килограма. Направата й е отнела на 28-годишния пекар два месеца и накрая на сватбения прием булката Виктория е казала, че не иска да я сваля.

Щефано е изгряваща звезда в сферата на сладкарството като визуално изкуство. „На пръв поглед това наистина е изненада. Дори не повярвах, че това е торта. Никъде не съм виждала неща като тези“, каза Ола Немятая, която опита някои от новите десерти на Щефано.

Щефано е започнал работата като сладкар преди 6 години. През 2005 г. той е изкарал тримесечен курс в Париж и е участвал в международно състезание по сладкарство заедно със сестра си. Те са направили 60-сантиметров кадилак от 1920 г. от целувки и карамел и са заели трето място.

Някои от тортите на Щефано са строго предназначени за възрастни, като например женски гърди, които са изложени в заведението, където се продават неговите произведения. Но той също така направил и сложна торта за Великден, която привлякла стотици хора в местната катедрала. Тя представлявала черно и златно кълбо, което се излюпва от великденско яйце, с парчета черупка на върха на кълбото. Тортата била твърде хубава, за да бъде изядена.

Неговото най-голямо предизвикателство обаче била сватбената рокля. Отначало той зашил заедно празни целувки, но роклята се сринала. Тогава той внимателно прикрепил целувките към сватбената рокля и Виктория прекарвала по няколко часа всяка нощ, за да бъде модел на дрехата, към която Щтефано прибавял все повече целувки. Нейният венец, букет и огърлица също са направени от карамелизирана захар.

„Отначало беше дори малко неудобно“, казва Виктория Щефано за роклята, която е носила на церемония през август в 1200-годишен замък. „Камери, интервюта, но след няколко часа дори не исках да я свалям“, допълни Виктория.

Сладкарят се надява, че някой ден ще направи собствен бизнес със сестра си в Украйна, вярвайки, че има повече добри сладкари, отколкото в Париж. „Тук можете да си купите работно място. Искате да станете президент, губернатор, депутат – добре. Но моята работа не можете да купите – трябва да я вършите“, казва Щефано.

bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Сладкар направи сватбена рокля от целувки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди