изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:03 EET
Властите в Калмикия отказаха да приемат самолета на българския президент, изпратен за Веселин Топалов    
НовиниЕлиста. Властите в Калмикия отказаха да приемат самолета на българския президент, който е изпратен за гросмайстора Веселин Топалов, предаде радио Ехото на Москва.


Според ИТАР-ТАСС, позоваващ се на български медии, в София са крайно възмутени. Обяснения за отказа да се даде разрешение за приземяване на президентския самолет не са дадени.
Днес Топалов и Крамник ще изиграят допълнителни партии (тайбрек) за световната титла.

АГЕНЦИЯ "ФОКУС" ПРИПОМНЯ:
Регламент за провеждане на допълнителните партии за излъчване на победител в мача Топалов – Крамник

1. След жребий за цвета на фигурите ще се играят 4 партии. Играчите ще имат на разположение по 25 минути за мислене за цялата партия, като след всеки ход получават допълнително по 10 секунди. За победител се обявява шахматистът, който постигне поне 2,5 точки.

2. Ако резултатът след посочените в точка 1 четири партии е равен (2:2), то след нов жребий за цветовете се играят две партии. Играчите имат по 5 минути за мислене за цялата партия, като след всеки ход получават допълнително по 10 секунди. За победител се обявява шахматистът, който постигне поне 1,5 точки.

3. Ако резултатът и след партиите от точка 2 е равен се провежда последна партия. В нея играчът, който спечели жребия избира цвета на фигурите. Играещият с белите има 6 минути време за мислене за цялата партия, а този с черните - 5 минути. Допълнително време за мислене не се дава. За победител се обявява този, който спечели партията. В случай на реми за победител се обявява шахматистът, който играе с черните фигури.
 


Сходни връзки

Властите в Калмикия отказаха да приемат самолета на българския президент, изпратен за Веселин Топалов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди