изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:53 EEST
КНИГА ЛЕКУВА БОЛЕН ОТ РАК    
Здраве

Не вярвате ли? Естествено. И аз не вярвах. Но когато се случи и го видиш с очите си...светът се променя.



“Не заслужават ли едни детски очи да се усмихнат...” – с това изречение започна разказа си 82-годишният Гено Танов. Диагнозата му била пределно ясна – преходно клетъчен карцином, без метастази, с размери 6х3 см. Когато близките му разбрали това, усетили вкусът на страха. А внучката му направо го попитала дали ще умре - с очи пълни от тъга и сълзи. Това било нещото, с което Гено не се примирил. Както обикновено се случва в живота, точно по това време му попада книгата “Подсъзнанието може всичко” на канадския автор Джон Кехоу. Изпълнен с вяра от методиката на автора за насочване на собствената мисъл и енергия в позитивна посока, Гено я трансформира в практика – и резултатът е налице, повторната епикриза, направена само осем дена по-късно показва, че тумор просто няма.

Кой е Джон Кехоу?

През 1975 година авторът се оттегля да живее в горите, за да може в продължение на три години, далече от цивилизацията да изучава и да постигне вътрешните механизми на работа на човешкия мозък. Черпейки информация от най-различни научни и духовни източници, а също опирайки се на собствени наблюдения и опит, Джон Кехоу разработва своята първа простичка и твърде удачна програма за развитието на силите на мозъка. През 1978 г. въз основа на разработените принципи той започва да обучава хора, а към 1980 г. неговите лекции вече се ползват с колосален успех в цял свят.

            Каква е методиката?

Научните открития през последните 20 години, помагат да се разбере начина, по който разумът създава своя собствена реалност. Те обясняват защо пораждането на представи в ума не е просто мечтание, а творчески процес, помагащ на човека да контролира и насочва енергийните потоци, които поддържат единството на нещата. Нашите мисли са способни да променят материалния свят. Взаимодействието между съзнанието и материалният свят вече не е мистерия: съзнанието не е нищо друго освен енергия в нейната най-фина и динамична форма. Това помага да се разбере защо нашите фантазии, представи, желания и страхове оказват влияние върху реални събития и обяснява защо и как се материализира създадения от мозъка образ. Всички биохимични процеси в организма се контролират от нашия мозък, предизвиквайки здраве или болест. Нашето тяло е чудесен самовъзстановяващ се механизъм, който е призван да следи всичко, което се случва с нас. Ако се порежете, белите кръвни телца моментално се устремяват към мястото на порязването като се борят с инфекциите, а тромбоцитите вече съсирват кръвта и затварят прореза. Всичко това става автоматично, без каквото и да било ваше участие. Вашият организъм знае с точност как да поправи сам себе си.

Подсъзнанието контролира всички жизненоважни функции на човешкия организъм. В него се запечатва всичко, което ни се случва. Всички събития от нашия живот се регистрират в него, заедно с придружаващите ги мисли и чувства. От него ние получаваме упътвания и насоки, чрез интуицията, сънищата, усещанията и предчувствията, то ни подсказва идеи, прозрения и решения, необходими ни да задоволим нуждите и желанията си. Ние може умишлено да заложим в подсъзнанието си план, мисъл или цел, които искаме да реализираме, като скоро ще получим материалния еквивалент на замисленото.

Програмата на Джон Кехоу включва лесни упражнения за контрол на подсъзнанието, които всеки може да изпълнява у дома си или на работното си място. С помощта на прости техники като визуализация, утвърждения и осъзнаване, хиляди са успелите да се преборят с «неизлечими» заболявания и дори с най-страшната диагноза – РАК!

Ако искате да научите повече за методите на Джон Кехоу, може да посетите психологическите консултации, тренинги и семинари на Фондация “Галатея”. Там ще имате възможност да общувате със специалисти, които ще ви помогнат да решите проблемите си.

 

ЗАЩО ХОРАТА БОЛЕДУВАТ ОТ РАК?

 

Никой не може да каже защо човек се разболява от рак – дали е виновна наследствеността, околната среда или  има други причини.

Според психолозите причините за заболяването са някои особености на характера:

1.                          Обида, която не може да се прости – от конкретен човек или от обществото като цяло. Когато човек не може да прости, той зацикля в това чувство и не може да се отърве от него. Именно обидата дава тласък на заболяването. Често тя има глобален характер – не е от конкретен човек, а от съдбата и живота като цяло.

2.                          Категорична  поляризация на добро и зло – Психолозите са открили някои типични черти в характера на жени, оперирани от рак на гърдата. Те разделят всичко в света на добро и лошо, благородно и подло, справедливо – несправедливо. Те дават на всичко категорични и полярни оценки, при тях няма полутонове.

3.                          Стрес – Понякога заболяването възниква в резултат от загубата на любим човек, от когото е зависело благосъстоянието. Ракът обикновено се появява обикновено година – година и половина след това събитие.

 

Какви са начините за справяне?

1.      Вяра и прошка – За да не боледува, човек трябва да се научи да прощава, при това – безусловно. Това е съветът на психолозите. Не случайно са създадени религиозните норми на поведение и светоусещане на човека. До неотдавна се опитвахме да се откажем от тях и резултатът беше налице – увеличаване риска от рак.  
Повечето хора са свикнали да винят другите за бедите си, да виждат нещата само черни или само бели. Според някои психолози болестта може би се дава на човека, за да преразгледа нагласите си. Заболелият от рак има понижена самооценка. Той се сравнява с другите, които имат по-голямо благополучие. При това той не разбира, че се намира в емоционален възел, от който трябва да търси изход.
Преди всичко, болният трябва да прости на себе си, защото изпитва скрито чувство на вина заради болестта си. Човек трябва да гледа на себе си спокойно, без да се самоосъжда, без чувство на вина и срам. Психолозите смятат, че по природа това е присъщо на човека. Просто у повечето хора това чувство е погребано зад комплексите и предразсъдъците. Всеки, който иска да бъде здрав, трябва да се освободи от този товар.

2.      Любов към себе си и другите – Любовта към себе си включва няколко основни умения. Човек трябва с уважение да се отнася към тялото си, да умее да го слуша, разбира, да го поддържа в добра форма. От това в крайна сметка зависи неговото вътрешно състояние и отношението с другите хора. Ако се занимава с физически упражнения, плуване, храни се нормално, той ще се чувства добре, ще разполага с големи запаси от енергия и по-адекватно ще общува с другите.
Много е важно да се откажем да оценяваме и осъждаме хората, около нас. Това става много лесно, ако разберем, че никой не е длъжен да отговаря на собствените ни очаквания и представи. Няма друг път – в противен случай само ще се увеличи обидата, която разрушава душата и тялото.

3.      Създаване на психологически и физически комфорт - Важно е човек да се научи да си създава физически и психологически комфорт. Това значи да води живот, който му подхожда, като с това да не засяга интересите на другите. Необходимо е рационално да използва своите жизнени ресурси. За това трябвада подбира за „храненето” на своите сетива само качествена, положително заредена информация. Да не гледа криминални новини, които не го засягат и го дразнят, а примерно любима стара комедия или да слуша класическа музика. Информацията, която постъпва от околната среда, трябва да води до телесна и душевна хармония. За това помага общуването с природата, приятни хора, произведения на изкуството. Мощен стимул за любов към себе си е творчеството.

4.      Позитивно мислене - Човек трябва да поддържа в себе си интереса към живота, да мисли в положителен контекст. От получаваната информация и възникващите жизнени ситуации да избира само конструктивното и жизнеутвърждаващото.
Много е важно да се научим да живеем  с настоящия ден, с текущия момент. По същество всеки от нас има само това. Миналото вече е минало, бъдещето още не се е състояло. Затова трябва да се постараем да забравим грешките и разочарованията, да не се връщаме към тях в мислите си. Страхът и тревожното отношение към действителността е главният враг на човека по пътя на оздравяването.

 

Ако желаете да се свържете с нас, нашите координати са:
Адрес: София, Лозенец, ул. Гороцвет 4-А
Тел. 02 8 666 984
Моб. Тел. 0899 179 577, 0897 818 716
Е-mail: fenix_design@abv.bg

 

 


Сходни връзки

КНИГА ЛЕКУВА БОЛЕН ОТ РАК | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КНИГА ЛЕКУВА БОЛЕН ОТ РАК
Автор: Anonymous да 2006-10-16 @ 08:21 EEST

Вярвам Ви, че тази книга може да лекува, както много наши бедни българи вярват, че екстрасенсите и те лекуват, но в нашия град има един известен екстрасен, които от мъката на хората спечели много пари, има си хубави апартаменти доколкото знам за сега във Варна и Добрич, движи се с луксозна кола, дори лекари работят с него, за това пропагандираите си книгите, но аз лично вярвам на лекарите.

КНИГА ЛЕКУВА БОЛЕН ОТ РАК
Автор: Anonymous да 2006-10-16 @ 19:21 EEST
Безспорно книгата е много стойностна.Прочетох я преди месец когато ми я препоръча авторитетен лекар.Препоръчвам Ви я и аз.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди