изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:50 EEST
144 избирателни секции ще бъдат разкрити в чужбина    
ОбществоСофия. Различното в тазгодишното гласуване на българите в чужбина е броят на необходимите за разкриване на избирателна секция заявления. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи Димитър Цанчев в предаването на БНР “Неделя 150” и допълни, че ще бъдат разкрити 144 секции, като за някои от тях не са събрани необходимия минимум сто броя заявления, но разкриването им се основава в мотивирано предложение на ръководителите на мисии.


Обикновено в чужбина гласуват около 65 000 души, заяви още Цанчев и допълни, че практиката показва, че винаги реално гласуват по-малко от заявилите.
Турция е единственото място, където ще бъдат командировани служители от МВнР, които да участват в секционните избирателни комисии. Това обаче не означава, че се изисква специално наблюдение на секциите, заяви Димитър Цанчев и допълни, че в другите секции в чужбина има възможност да работят представители на дипломатическите ни мисии, докато броят на тези служители в Турция е недостатъчен, за да се покрият всичките 40 избирателни секции, които ще бъдат разкрити.
Не бих могъл да се ангажирам с някакви прогнози или очаквания в тази връзка. Така Цанчев коментира въпроса за организираното гласуване в България на български граждани, живеещи в Турция и уточни, че българските граждани, живеещи в чужбина, могат да изберат къде да гласуват.  http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

144 избирателни секции ще бъдат разкрити в чужбина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди