изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:28 EEST
В БАЛЧИК СЕ ПРОВЕДЕ МЕЖДУНАРОДЕН ФИТНЕС ТУРНИР ЗА КУПА „ДИОНИСОПОЛИС”    
СпортМилена Тевилова и Невен Чорак са абсолютните шампиони в провелия се 5-ти Международен фитнес турнир за купа „Дионисополис” в Балчик. Победителката при жените Милена Тевилова е на 37 години от София, която е с многократни победи в световни и републикански първенства, a Невен Чорак е на 39 години от Хърватия.

В съботния ден Белият град бе за втори пореден път домакин на силата и красотата на мъжкото и женското тяло, където се състезаваха 37 участници от 14 държави - Франция, Словакия, Хърватска, Македония,  България и др. Финалното шоу продължи повече от два часа, като на финала при жените първото място бе оспорвано от 10 дами, а при мъжете конкуренцията бе между петима.

В категория „Фитнес фигура”, където се оценява женствеността и хармонията на тялото победител до 163 см е Анна Георгиева – Анджи, (28 г.), над 163 см – Ива Тодорова, а при девойките до 21 години е Ивелина Тевилова (13г.). В категорията „Фитнес физика” фаворит за журито бе Милена Тевилова, която грабна и приза при ветераните жени. Магдалена Христова от София е първа в категорията „Фитнес Атлетик”. Сред участниците при жените бе и най-младата състезателка само на 13 години, която бе насърчена от журито с грамота за участие. При мъжете победител е Невен Чорак, като след него на второ и трето място се нареждат съответно Сергей Цветковски от Македония и Йосиф Йосифов от Балчик. В класирането на 5-то място е Веселин Димитров на 31 години също от Балчик. При ветераните първото място бе оспорвано от петима участници. В категория над 40 г. до 90 кг. победител е  46 годишния Ерик Орало от Франция, а в категорията над 90 кг – Йовче Василевски от Македония. Първи при мъжете над 50 години е Димитър Йовичин (52 год.) от Самоков.

На финала състезателите се представиха по бански костюми, а при дамите и с официални рокли. От състезателите бяха демонстрирани пози: релакс, двоен бицепс, най-широк гръб отпред, гърди в страни, двоен бицепс отзад, трицепси, коремно-бедрена мускулатура и най-мускулна поза. Всеки от тях представи волна програма, както и задължително позиране за сравняване на мускулатурата. Участниците се оценяваха от 7 членно жури с представители от Франция, Молдова, Хърватска, Словакия и България.

Повечето от състезателите, взели участие във фитнес турнира, са с множество награди от световни, европейски и  републикански първенства, майстори на леката атлетика, носители на купа „Дионисополис” от предходното издание през месец май т.г.

Провелият се 5-ти Международен фитнес турнир за купа „Дионисополис” се  организира от Българската национална фитнес федерация, чийто президент е балчиклията Янислав Тачев, и със съдействието на община Балчик. Желанието на организаторите е проявата да се превърне в традиционна за Белия град.

Янислав Тачев е роден на 1.05. 1966 година и е световен шампион в категория до 90 кг за 1996, 1997 и 2006 година, европейски шампион в категория до 90 кг за 1995 и 1996 година, първият българин балкански шампион – категория до 90 кг, за 1994 година и световен шампион категория „Мастърс” над 40 години – Мис и Мистър  Вселена, Италия, 2006.

 

СНИМКИ ОТ ШАМПИОНАТА

 


Сходни връзки

В БАЛЧИК СЕ ПРОВЕДЕ МЕЖДУНАРОДЕН ФИТНЕС ТУРНИР ЗА КУПА „ДИОНИСОПОЛИС” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди