изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:27 EEST
ЩЕ РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ДО БОГДАН    
НовиниДобрич спечели инфраструктурен проект по програма ФАР

Община Добрич е една от 44-те, които имат спечелени проекти за възстановяване на щетите, нанесени от наводненията през миналата година по програма ФАР, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Проектът е за срок от 18 месеца и стойността му е 260 494 евро, което е 85 % от стойността на исканата от общината сума, допълни кметът Детелина Николова. "Чрез този проект ще направим ремонт на част от улица "Ген. Попов" - общо 1 100 линейни метра, и ще бъде ремонтиран пътят Добрич - Богдан, включително и към сметището, като дължината е 4 600 линейни метра" - каза Д. Николова. Договорът между общината и програма ФАР вече е факт и в най-скоро време започват тръжните процедури.
Общо 12 млн. евро е грантовата схема по ФАР за възстановяване на щети от наводнения, допълни зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. За средства са кандидатствали общо 154 общини, като одобрение са получили само 44 от тях. 21 от одобрените общини имат отпуснати средства за инфраструктурни проекти, а другите 23 - за речни корита.
 


Сходни връзки

ЩЕ РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ДО БОГДАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди