изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:20 EEST
В ЧЕТИРИ ОБЩИНИ ХЛЯБЪТ НЕ ДОСТИГА    
ЛюбопитноПод въпрос е осигуряването на хляба в Каварна, Балчик, Шабла и Генерал Тошево. Едва половината от количеството зърно, необходимо за тях от новата реколта, е постъпило в силозите на каварненската мелница "Камел".


Нужни са още 8 хиляди тона пшеница. С набавянето им са се ангажирали кметовете на застрашените от глад райони. Водени от принципа "По-скъп хляб, но поне да го има", до края на седмицата всеки от тях ще се срещне с местни зърнопроизводители, за да ги уговори да дадат допълнително пшеница в каварненския мелничен комбинат, вместо да я продават в други части на страната.
ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА МИТНИЦИТЕ ВЪВЕДЕ ЦЕНЗУРА
Местните вестници, радио и телевизия вече са лишени от възможността да отразяват реалната дейност и проблемите на Районната митница в Добрич и двата й гранични пункта на Дуранкулак и Кардам. Причината е наложената от Главното управление на митниците цензура, откъдето със заповед, подписана от началника на управлението г-н Кулишев, на районните митници в страната се забранява да дават изявления за месмедиите, както и да се отразява ежедневието на митническите служители. Според заповедта, това може да става единствено от специално упълномощен от началника на ГУМ говорител, който се намира в... София.
НДТ - 17 октомври 1996 г.
 


Сходни връзки

В ЧЕТИРИ ОБЩИНИ ХЛЯБЪТ НЕ ДОСТИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди