изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:00 EET
"ВиК" ЩЕ ПОДМЕНЯ 38 ВОДОПРОВОДА В ОБЛАСТТА    
НовиниДо седмица ще започнат процедурите по търгове за подмяна на 38 водопровода на територията на областта, съобщи за НДТ управителят на водното дружество в Добрич Величко Василев. "Водопроводите са на територията на цялата област, като те са и с различна дължина. В момента текат тръжни процедури и за доставка на помпи - хоризонтални и потопяеми, като очакваме до месец да пристигнат и първите помпи" - добави още В. Василев.

За подмяната на водопроводи дружеството е заделило около 2 млн. лв., а за доставка на помпи - близо 1 200 хил. - 1 300 хил. лв., добави още управителят на "ВиК". Средствата за ремонтите и доставките са остатък от изтегления от дружеството кредит за погасяване на задълженията към енергодоставчика, уточни още Василев.
В началото на следващата седмица ВиК започва работа по подмяна на водопровода в село Росица, който е с дължина близо 4 км. Очакванията на ръководството на водното дружество са обектът да бъде приключен за около месец и да се реши проблемът с водоподаването на територията на селото. Василев добави, че вече има доставени тръби от Девня, които в момента са на изпитания в лабораториите на дружеството.
След срещи в министерството вече е разсрочен до 2015 г. и дългът на "ВиК" към Световната банка, който възлиза на 2 400 хил. долара, каза още Василев. "За това вече имаме разписано споразумение със Световната банка, а мога да добавя, че имаме договорка и за разсрочване на задълженията за такси, натрупани в период от 4-5 години към МОСВ, които са в размер на 3.5 млн. лв." - добави управителят.
 


Сходни връзки

"ВиК" ЩЕ ПОДМЕНЯ 38 ВОДОПРОВОДА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди