изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:58 EEST
Хиляди българи желаят да бъдат преселени в България, според проф. Григор Велев    
Новини

София. Вицепрезидентът Ангел Марин показа една изключителна некомпетентност и за съжаление в продължение на 5 години той стоеше на поста си като вицепрезидент по въпросите за българите в чужбина със същата некомпетентност, която прояви със сегашното си изказване.



Това заяви пред Агенция “Фокус” кандидатът за президент на “Целокупна България” проф. Григор Велев. Той коментира изказването на вицепрезидента Марин от 17 октомври по повод предложения от кандидата за президент Григор Велев и кандидата за вицепрезидент ген. Йордан Мутафчиев, проект за преселване на 1 милион българи в България. “През 2001 година г-н Марин беше запознат лично от мен с проекта на Научния център за Български национални стратегии, който предвижда заселването на 1 милион българи в поселищни райони на страната, с оглед тяхното съживяване и подобряване на демографската структура на страната”, обясни проф. Велев. По думите му - тогава Ангел Марин е приел този проект “с възторг”. “Днес съм безкрайно изненадан, когато г-н Марин окачествява тази идея като нелепа”, посочи кандидатът за президент на “Целокупна България”. И допълни: “Очевидно той не знае, че ние сме учени и, че ние не говорим празни приказки, както той говори един път срещу НАТО, а после “за” НАТО”.
По думите на Григор Велев, той и кандидатът за вицепрезидент Йордан Мутафчиев се позовават на практиката на преселването на 2.5 млн. волжки немци в Германия, както и на практиката на преселването на милиони гърци от Мала Азия.
“В нашия проект се предвижда не насилствено преселване, както говори г-н Марин, защото това е абсолютен произвол на един некомпетентен човек, а с принципа на зелената карта. Ние насила никого не можем да преселим в България”, категоричен бе проф. Велев. По думите му има хиляди българи, които желаят да се върнат по родните си места. Те били предимно от Украйна, от средноазиатските републики, където са били изселени по време на Втората световна война и други страни по света. “Този проект е разработен в такива детайли, че той знае общините, които желаят дам поканят и да заселят там желаещите българи”, посочи още Григор Велев.
Той бе категоричен, че тези общини са готови да оземлят тези хора, които ще се преселят с 20 до 50 дка земя. “Всичко това не са празни приказки, г-н Марин. Празни приказки говорите вие, защото заемате като фигурант поста си”, обърна се проф. Велев към вицепрезидента. Кандидатът за президент бе категоричен, че Ангел Марин не прави нищо за българите в чужбина.
“Тази програма е програма на едно бъдещо решение на българския демографски проблем, защото за демографския проблем по време на 5-годишното управление на Първанов не се направи абсолютно нищо”, посочи проф. Велев. Той допълни, че именно вицепрезидентът е виновен за създаването на огромната криза в доверието към българската държава на българите в Македония. “Така, че когато взимате отношение по въпроси, по които не сте компетентен, г-н Марин, по-добре мълчете, защото всичко, което говорите е против вас”,обърна се отново към Ангел Марин, кандидатът за президент проф. Григор Велев.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Хиляди българи желаят да бъдат преселени в България, според проф. Григор Велев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди