изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:08 EEST
НАЙ-ИЗВЕСТНИЯТ ЛОВЕН ФОТОГРАФ ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА АВДЖИЛЪКА В БАЛЧИК    
Новини

Български ловец отстреля дива свиня, чиито глиги били 24,6 см

 



През февруари най-известният ловен фотограф в Европа Ерик Марек ще пристигне в Балчик с екип на популярното немско списание за лов и риболов "Пирш", за да подготви 2-3 страници, които ще бъдат посветени на местната Дивечовъдна станция. Наскоро Ерик бе тук и направи уникални снимки, но е решил след 4 месеца да се върне. В началото на октомври фотографът пристигна у нас със своя познат  Кристоф Карк, който отстрелял два благородни елена, съответно по 10 и 8 кг и два глигана. Марек запечатал паметните моменти в своя професионален фотоапарат и обещал да ги покаже в Европа.   

Мястото е предпочитано за лов не само от чуждите, но и от българските ловци. Преди няколко дни нашенец отстрелял грамаден глиган, чиито великолепни глиги били дълги 24,6 см. Трофеят им е за златен медал и се оценява на 3 000 евро.  

Заявка да ловуват в Дивечовъдната станция през октомври са направили немци,  италианци, както и група елитни ловци от Англия, пристигаща в края на месеца. Британците са постоянни клиенти и обикновено идват да ловуват муфлони на територията на ловното стопанство на фирма "Здравец". 

"В момента правим нова база за интензивно развъждане и ползване на дивеча /муфлонова ограда/. За целта сме заделили 70 000 лева собствени средства. Тя ще бъде готова до края на годината. Предстои да внесем 15 муфлона от ДДС "Женда" /Кърджалийско/", заяви Калинка Тодорова, шеф на Дивечовъдната станция в Балчик. НДТ

 


Сходни връзки

НАЙ-ИЗВЕСТНИЯТ ЛОВЕН ФОТОГРАФ ЩЕ ПОПУЛЯРИЗИРА АВДЖИЛЪКА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди