изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:36 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПРОСТИ С ДАНАИЛ БЕКЯРОВ    
НовиниВчера обществеността на Добрич се прости с юриста, журналиста, краведа и публицист Данаил Бекяров. Кметът Детелина Николова изпрати съболезнователен адрес до близките на големия добруджанец.

"За всички нас, за паметта на Добруджа, ще останат вечни и непреходни неговите пословични любов и преданост към родния край и България. Ще ни липсват неговите човечност, обаяние и ярко личностно присъствие" - пише кметът на Добрич.
Вчера Добрич се прости с една от най-светлите и видни личности в съвременната история на Добруджа. Данаил Бекяров е роден на 31 януари 1911 година в Добрич. Целият му живот е посветен на Добруджа. Журналист, юрист, краевед и публицист, той е автор на редица публикации, книги и монографии за добруджанския край. Носител е на първото държавно отличие за юристи - за безпристрастна и неподкупна работа като окръжен съдия от 1950 до 1974 г. През 1999 година е удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич - за изключителен и траен принос в обществено-политическия, социалния и културен живот на Добрич и Добруджа.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПРОСТИ С ДАНАИЛ БЕКЯРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди