изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:45 EEST
3,7 млн. лв. били укритите от бившия шеф на парното и майка му пари в сейфове    
НовиниОколо 3,730 млн. лв. са парите в трите банкови сейфа, които бившият изпълнителен директор на “Топлофикация – София” Валентин Димитров и майка му – Цеца Димитрова, са укрили. Това съобщиха в петък от прокуратурата.

Броенето и описването на откритите пари в брой продължава повече от месец, защото се прави описване на всяка открита банкнота.

Точната сума не може да се каже, защото част от сумата е в друга валута, главно в евро и долари, и по различно време тези пари са имали различна стойност в лева, обясниха от прокуратурата.

Първоначално прокуратурата смяташе, че парите на Валентин Димитров са около 2,5 млн. лв., но след щателно преброяване и описване на всяка банкнота сумата е стигнала до 3,7 млн. лв.

Разследването, което се води от Националната следствена служба, е за престъпление против данъчната система и за пране на пари. Повдигнатите обвинения са срещу Валентин Димитров, майка му и адвоката му.

Димитров се намира в предварителния арест с мярка за неотклонение постоянно задържане под стража. Майка му поради възрастта й е с парична гаранция. Същата е наложена и на адвоката му. 

Ареста на Валентин Димитров сложи край на почти десетгодишния му престой на шефски пост в столичната “Топлофикация”, която, проверките установиха, е била обект на ограбване и разточително пилеене на средства. http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

3,7 млн. лв. били укритите от бившия шеф на парното и майка му пари в сейфове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди