изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:37 EEST
12 ФОТОГРАФИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА НЕРЕДНОСТИ В "ОБРЕДЕН ДОМ"    
ОбществоВ сигнал до редакцията, който е адресиран до кметството, председателя на ОбС и телевизия "Добруджа", група от 12 фотографи и фотооператори твърдят, че проблемите, които съществуват в общинското дружество "Обреден дом" ЕООД, "са в разрез с всякакви принципи, етика и норми и вредят на нашите интереси, а и злепоставят Община Добрич, в качеството й на собственик на дружеството".

Според тях - става дума за порочна практика - "служителки на "Обреден дом" ЕООД, злоупотребявайки със служебното си положение, манипулират гражданите, което е недопустим конфликт на интереси". 12-те подписали сигнала алармират още, че "на територията на "Обреден дом" съществува помещение, отдадено под наем за продажба на булчински рокли и сватбени аксесоари.  В нарушение на сключения договор, касаещ предмета на дейност, в него се предлагат широк кръг дейности - сватбен оркестър, видео и фото-заснемане и др. Всичко това се извършва с помощта и съдействието на една от служителките в дружеството . От наша гледна точка това е недопустимо, защото в случая се преплитат лични интереси и служебни задължения" - пише още в сигнала. 12-те фотографи твърдят още, че чрез натиск клиентите биват задължавани да ползват единствено услугите на фотографа на "Обреден дом" ЕООД и им се ограничават правата за избор.
Потърсихме за коментар секретаря на община град Добрич Румен Русев, който заяви следното: "Получих сигнала и вече съм се запознал с него. По случая ще бъде извършена проверка, след което ще бъдат предприети мерки, ако има нарушения."
Самият управител на общинското дружество Светлин Георгиев отказа коментар по отправените в сигнала обвинения, като каза: "Жалбата не е отправена до мен и аз нямам правомощия да коментирам, а и не съм запознат с нея. Ако от общината ме упълномощят и след като се запозная със сигнала, ще мога да коментирам".
 


Сходни връзки

12 ФОТОГРАФИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА НЕРЕДНОСТИ В "ОБРЕДЕН ДОМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди