изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:35 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ПРОЕКТИ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеОт 3 до 5 ноември в Добрич ще се проведе Петото национално състезание по природни науки и екология за ученически проекти. Организатори на надпреварата са Министерството на образованието и науката, Регионалният инспекторат по образование и община Добрич.

Ще участват 120 ученици от цяла България, каза за НДТ Герасим Герасимов - старши експерт по биология в РИО. Представителите на нашата област ще са от Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич и СОУ "Н. Вапцаров" в Генерал Тошево. Председател на националната комисия, която ще оценява проектите, ще бъде доц.д-р Стефан Манев /декан на химическия факултет при Югозападния университет в Благоевград/, а членове - ст.н.с. Нешо Чипев /председател на екологичната лаборатория при БАН/, доц.д-р Божидар Галуцов и доц.д-р Снежана Томова. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи - от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Те ще се представят в два кръга.
Официалното откриване на националното състезание ще се състои в 17 ч. на 3 ноември в МД "Захари Стоянов". По-късно е предвидена техническа конференция за ръководителите. На другия ден са предвидени две постерни сесии - представяне на проектите. На 5 ноември от 9 до 15 ч. ще се състои публична защита на проектите, класирани за участие във втория кръг, а резултатите от състезанието ще бъдат обявени в 17 ч., когато надпреварата ще бъде закрита. В съпътстващата програма е предвидена дискотека, посещение на ЕК "Старият Добрич" и Художествената галерия.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ПРОЕКТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди