изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:34 EEST
“Билд”: Германските войници в Афганистан опозоряват трупове    
По светаБерлин. Трудни дни за Бундесвера в Афганистан! Така започва заглавието си германският в. “Билд”, който разкрива данни за зверства и извращения, извършвани от германски войници в Афганистан.


На шокиращите снимки, на които се позовава “Билд”, са показвани облечени в маскировъчни дрехи германски военнослужещи от контингента на НАТО в Афганистан ИСАФ, които патрулират в предградията на Кабул. Според изявление на германски войник, пожелал анонимност, снимките са били направени още през 2003 г. Целта на фотографиите според него е била да вдъхне увереност на войниците при носене на службата им.
На една от фотографиите се вижда черепът на мъртвец, окачен на фаровете на малък танк от типа “Визел”. Следващата снимка показва как в присъствието на свои другари един немски войник пробожда човешкия череп и го прикрепя към специално пригодено място на лебедката на джип “Мерцедес”.
Шокиращите фотоси са направени при извършването на обход на местност от германски военни части. Все още не са идентифицирани тленните останки, заснети на снимките. Според изявление на германски войник, труповете са били открити от войниците в масов гроб. Изкопът се намира в местност, от където местното население е черпило чакъл и друг строителен материал за построяване на къщите си. Гробът е разположен според данните край старинния търговски път Санабад, водещ към Иран. Все още не е ясно дали фотографираният череп е бил на руски или афганистански войник, загинал по време на войната от 1980-1989 г.
Днес скандалът в германската армия в Афганистан ще бъде обсъден от правителството, отбелязва в заключение изданието.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

“Билд”: Германските войници в Афганистан опозоряват трупове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди