изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:00 EEST
Иван Костов в писмо до Ханс-Герт Пьотеринг: Няма да последваме призива ви за подкрепа на Първанов    
ПолитикаСофия. Демократи за силна България (ДСБ) няма да последва призива на Ханс-Герт Пьотеринг, да подкрепи Първанов на втория тур на изборите. Това става ясно от писмо на Иван Костов, лидер на ДСБ, до председателя на Парламентарната фракция на ЕНП – ЕД, съобщиха от ДСБ.

На съвместно заседание Националното ръководство и Парламентарната група на Демократи за силна България е обсъдило призива на Пьотеринг от 23 октомври 2006 г. “Не можем да го последваме, защото на втория президентски тур българските граждани няма да бъдат изправени пред избора между “демократичен президент” и ксенофоб, а между претенденти, чието поведение е изпъстрено с прояви на етническа нетолерантност”, пише Костов.
По-нататък в писмото се съобщава, че „Демократичният” Първанов е бил секретен сътрудник на комунистическата Държавна сигурност, сред чиито основни задачи бе насилственото преименуване на българските турци и тяхното “прочистване” от територията на България. Той препотвърди подкрепата си към тази политика като удостои с висши държавни отличия дейци на бившия репресивен апарат, сред които и главния прокурор по време на етническото прочистване Васил Мръчков.
На минали парламентарни избори Първанов бе кандидат на ултранационалистическата и ксенофобска Отечествена партия на труда, чийто наследници са днешната партия “Атака”и кандидатът й за президент Волен Сидеров. Напълно споделяме категоричната Ви отрицателна оценка за тях и можем да я допълним със свои силни аргументи”, пише Костов.
През 1999 г. в разгара на кампанията на международната общност срещу режима на Слободан Милошевич, Първанов изпрати открито писмо на солидарност и подкрепа до сръбския диктатор, под чието ръководство беше извършено безпрецедентно етническо прочистване на косовските албанци.
Докладът на Специалната комисия на ООН относно машинациите с програмата “Петрол срещу храни” уличи ръководената от Първанов БСП в незаконно финансиране от Саддам Хюсеин, извършил наред с други тежки престъпления и геноцид върху иракския народ.
Към нашите аргументи следва до допълним сигурното преизбиране на досегашния президент, което не изправя българския избирател пред трудна дилема. “Затова Вашето призоваване за гласуване на втория тур за “демократичния” Първанов възприемаме като покана да направим неприемлив компромис с убежденията си”.
В заключение ДСБ уточнява, че Мария Капон не е била упълномощавана да изразява оценката им за резултатите от първия тур на изборите, нито да изразява позиция на ДСБ относно поведението на избирателите на техния кандидат по време на втория тур на президентските избори.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Иван Костов в писмо до Ханс-Герт Пьотеринг: Няма да последваме призива ви за подкрепа на Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди