изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:16 EEST
Мисията на Международния валутен фонд е поискала отмяната на обявеното вече намаляване на данък печалба на 10 %    
НовиниСофия. По време на разговорите между екип на правителството и мисията на Международния валутен фонд (МВФ) за България, водена от Робърт Хагеман, представителите на международната финансова организация са поискали отмяна на вече обявеното от държавата намаляване на данък печалба на 10 %, съобщиха за Агенция “Фокус” експерти от Министерски съвет.


Мисията на МВФ за България е определила като “неоправдано” намаляването на данък печалба. Министрите от правителството от своя страна са защитили позицията, че намаляването на данък печалба ще допринесе както за привличането на инвестиции в страната, така и за насърчаване на развитието на местния бизнес.
Обявеното намаляване на данък печалба, преди по-малко от месец, предизвика подкрепа за политиката на правителството от страна на организациите на бизнеса и работодателите, както и оптимистични прогнози за развитието на бизнесклимата в страната и повишаване на данъчната маса.
“Недоумявам исканията на мисията на МВФ, защото стъпките на правителството не са прецедент. За сравнение подобна политика е предприела преди години Ирландия, за която всички говорят, че днес е икономическо чудо. Нещо повече, ирландците са гарантирали, че в продължение на 20 години няма да променят данък печалба, за да насърчат трайно инвеститорите”- каза за “Фокус” финансов експерт от екипа на правителството.
 


Сходни връзки

Мисията на Международния валутен фонд е поискала отмяната на обявеното вече намаляване на данък печалба на 10 % | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди