изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:55 EEST
СТРОИТЕЛИТЕ ПОСРЕЩАТ ПРАЗНИКА СИ С ГОРДОСТ    
КалендарТова заяви в интервю за НДТ председателят на Областното представителство на Българска строителна камара Илия МИХАЙЛОВ

- Г-н Михайлов, каква е равносметката в годините, днес, когато се отбелязва професионалният празник на строителя?
- Във времето Българската строителна камара добива все по-голяма популярност и авторитет сред фирмите от бранша. Само в нашия град камарата има вече 12-годишна история. Важно е да се отбележи, че расте и нейната роля. Може да се отбележи, че точно камарата бе двигател и инициатор на един от основните закони в бранша - проектозакона за строителството, който вече е внесен в Народното събрание. Българската строителна камара бе в основата на неговото изготвяне и се надяваме скоро той да бъде приет, за да се регламентират точно правилата в бранша.
- Колко са фирмите от региона, които са членове на камарата и с какво можете да се похвалите?
- В Добрич членове на камарата са над 40 фирми от целия регион. Много са добрите добруджански строители и най-радващ е фактът, че започна да се съживява вече и жилищното строителство - както в града, така и в областта. Още много въпроси стоят за решаване пред бранша и ние ще продължим да работим по подобряване качеството на строителството, подобряване на отношението към охраната на труда, както и спазването на екологичните изисквания.
- Направена ли е вече връзка между работодателите и професионалните училища, които подготвят кадри?
- Има вече такава връзка и директорът на професионалната гимназия по архитектура и строителство в Добрич е в пряк контакт с много фирми, които са и членове на камарата. Работим в посока подобряване на обучението, като някои от фирмите са готови дори да осигуряват и стипендии по време на обучението на бъдещи кадри.
- Освен председател на камарата, Вие сте управител и на "Жилфонд-инвест" - дружество, което също отбелязва своя професионален празник на този ден. С какво чувство посрещате Димитровден?
- И като председател, и като управител - мога да кажа, че строителите посрещат с гордост професионалния си празник. Що се отнася до "Жилфонд-инвест", мога да заявя, че има реализиран положителен резултат за първото деветмесечие на годината и се очаква и в края 2006 да бъде приключена положително, като прогнозната печалба е в размер на 30 хил. лв. Дружеството е едно от водещите, които имат правомощия да упражняват строителен надзор на обектите и досега нито един инвеститор не е имал забележки към нас. В момента фирмата е надзорник на възстановяването на 3-те моста в Шабла, които бяха разрушени от миналогодишните наводнения в района, обектът е на стойност близо 800 хил. лв.
- Какво ще пожелаете на всички за празника?
- На всички строители, на членовете на камарата, както и на колектива на "Жилфонд-инвест" искрено пожелавам здраве - на тях и близките им и нека все повече успехи да ги спохождат!
 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛИТЕ ПОСРЕЩАТ ПРАЗНИКА СИ С ГОРДОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди