изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:35 EEST
БЕЗОТГОВОРНИ ВОДАЧИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ, АКО ЗАКЪСАТ НА ПЪТЯ ПРЕЗ ЗИМАТА    
Новини

Водачи, които през зимата закъсат на пътен участък с наложени ограничения за движението и автомобилите им не са с необходимото оборудване, ще плащат, за да им бъде оказана помощ. Който на своя глава е тръгнал при забрана, да си носи парите в джоба. Това заяви вчера директорът на Гражданска защита инж. Живко Гочев на проведеното заседание на Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Срещата бе на тема “Предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка през сезон 2006-2007 г.”



Подготовката на републиканската пътна мрежа за зимна експлоатация бе представена от инж. Дочко Дочев – директор на Областното пътно управление /ОПУ/. Той посочи, че ОПУ стопанисва 806 километра републикански пътища в Добричка област. Към 31 октомври са изкърпени пътни участъци с дължина 327 км, а 20 км са изцяло преасфалтирани. Вертикалната и хоризонтална маркировка са в добро състояние. Не са констатирани случаи на масови кражби, но има доста случаи на умишлено повреждане. ОПУ разполага с 6000 кубически метра пясък и 1000 тона сол за зимата. От 20 октомври е организирано денонощно дежурство за събиране на информация за състоянието на пътищата. Телефоните, на които гражданите могат да се информират за проходимостта на пътищата, са 601 192, 601 193 и 655 177.

Често безотговорното отношение на водачите води до критични ситуации, заяви началникът на сектор “Пътна полиция” Жулиян Минев. Създадена е необходимата организация за работа в зимни условия, като особено внимание ще бъде обърнато на участъците с повишена опасност от пътно-транспортни произшествия. Във всяко РПУ е създадена организация за набиране и подаване на информация за пътната и метеорологична обстановка.

Във ВиК са осигурени дежурни групи и групи на повикване, които да реагират в случай на необходимост, каза началникът на водното дружество Величко Василев. Зазимени са всички непокрити съоръжения – хидрофори, помпи, ел. съоръжения и т.н. Осигурено е отопление и гориво за всички обекти на фирмата, както и допълнителни резервни части в централния склад на фирмата и по райони.

Инж. Катя Прашинкова от “Електроразпределение” и инж. Сашко Колев – “Мрежи високо напрежение”, представиха подготовката за зимна експлоатация на съоръженията от електропреносната и електроразпределителната мрежа. Направена е профилактика на трафопостовете и възловите станции. Автопаркът е преминал прегледи, специализираните автомобили са в изправност. Поддържа се постоянен, авариен резерв от необходимите материали и машини. Има готовност - при по-голяма авария в дадена община, да се пренасочат ел.монтьори и машини, включително и от други области.

Изискани са доклади от лечебните заведения в областта относно подготовката им за работа в зимни условия, заяви директорът на Регионалния център по здравеопазване д-р Александър Щерев. Изискано е да се приведат в изправност отоплителните инсталации и агрегатите за аварийно захранване, да се вземат мерки за недопускане на повреди вследствие на замръзнали водопроводни инсталации, да се създаде резерв от лекарства, санитарни материали, хранителни продукти, горива и т.н.

По време на заседанието представителите на общини от Добричка област също докладваха за готовността за зимата. НДТ

 


Сходни връзки

БЕЗОТГОВОРНИ ВОДАЧИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ, АКО ЗАКЪСАТ НА ПЪТЯ ПРЕЗ ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди