изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:30 EET
Срещу двама гранични полицаи е повдигнато обвинение за престъпление по служба    
Ред и сигурностСофия. Двама гранични полицаи, уличени в корупционни практики, са задържани при специализирана полицейска операция на Главна дирекция “Гранична полиция” и Столична военноокръжна прокуратура /СВОП/, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Съвместната акция е реализирана на 20 октомври, когато служители на ГДГП и представители на СВОП задържат М.Л., граничен полицай на ГКПП “Аерогара-София”. Установено е, че срещу 1000 евро той е укрил депортационните документи на българската гражданка И.М. /на 22 г./, използвала паспорт с чужди данни. М.Л. е отведен в СВОП, при разпита става ясно, че той е действал по поръчка на свой колега - Ц.Ц., също служител на ГКПП -“Аерогара –София”. По разпореждане на военна прокуратура, той е задържан на 23 октомври.
Последвалите оперативни действия установяват, че 22-годишната дама е записала в актива си 82 криминални регистрации – използвала е 4 редовно издадени паспорта, на които снимките били нейни, 4 пъти е напускала страната ни и още толкова пъти е била депортирана от страни - членки на ЕС след задържане за кражби. И.М. е обявена за общодържавно издирване.
Оказва се също, че това не е изолиран случай за двамата гранични полицаи. Те не за първи път прикривали подобни деяния. На този етап е изяснено, че на 1 септември т. г. по същия начин е пропусната в страната ни 57-годишна пловдивчанка, която според справка в информационния масив е влязла в България на 10 юни и без да има регистрирано ново излизане, тя се прибира през ГКПП - “Аерогара София”. На 6 октомври Ц.Ц. пропуска през граничния пункт и 21-годишна българка, която ден по-късно е депортирана от Франция. След пристигането й на аерогара-София не е извършен паспортно-визов контрол и не са изготвени необходимите документи. По-късно от Франция е изпратен личният паспорт на младата дама, който е предаден на нейна близка, без да бъде спазен установеният законов ред.
Срещу двамата гранични полицаи е повдигнато обвинение за престъпление по служба, ще бъде образувано и дисциплинарно производство.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Срещу двама гранични полицаи е повдигнато обвинение за престъпление по служба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди