изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:53 EEST
Пламен Орешарски: Оставаме оптимисти, че бюджетът е добре балансиран    
НовиниСофия. 3,1% е предвидената инфлация за 2007 г. Това заяви министърът на финансите Пламен Орешарски след няколкочасовия дебат около приемането на бюджета за 2007 г., предаде репортер на Агенция "Фокус".


“Ние оставаме оптимисти, че приетият на етап Министерски съвет бюджет е добре балансиран, с вградени буфери срещу рисковете”, посочи Орешарски и подчерта, че бюджетът е доста амбициозен по отношение на приходната част.
Очаква се приходите да бъдат 41,7% от брутния вътрешен продукт или 21 326,6 млн. лв. Разходите за 2007 г. се предвижда да бъдат в размер 40,9% от брутния вътрешен продукт или 20 360,6 млн. лв.
Бюджетният излишък се очаква да бъде 0,8% от брутния вътрешен продукт. Орешарски обясни, че ще стремят при възможност той да стане 2%.
Средната работна заплата се увеличава с 10% в публичния сектор и става 397 лв. Минималната пенсия от 1 юли 2007 г. ще се увеличи с 8,5%.
По време на пресконференцията Орешарски обясни, че при внос на автомобили втора ръка те няма да се облагат с ДДС.
“Бюджет 2007 ще се погрижи за един ефективен старт за усвояване на фондовете от ЕС. Той ще бъде за гаранции, в това число и финансови, за интегрирането ни в ЕС. Оставаме оптимисти, че през следващата година българските граждани ще получат малко по-добри доходи и ще бъдем свидетели на едни по-качествени услуги”, каза още финансовият министър.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Пламен Орешарски: Оставаме оптимисти, че бюджетът е добре балансиран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди