изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:05 EEST
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ ЧАЛГАТА    
КултураКатегоричен е ректорът на Националната художествена академия проф. Божидар Йонов. Колегата му Янко Бонев нарече Добрич уникален град

Смятам, че е време да се отърсим от чалгата. Да се вземем в ръце и да покажем, че има добри художници, скулптори, архитекти, музиканти... Има едно-две поколения, които са закърмени с чалгата и те няма да знаят нищо друго. Това заяви вчера пред журналисти проф. Божидар Йонов. Той и колегата му Янко Бонев представят в добричката галерия съвместна изложба. В пресконференцията участва и архитект Господин Михайлов. Той и двамата творци са тясно свързани с днешния архитектурен и културно-административен облик на централната градска част на Добрич.
Лично за мен Добрич е свързан с изключителни хора и изключителни спомени, много хубави и стойностни спомени. За мен едно от богатствата на този град са хората. Друга кройка е вървяла тук, друг аршин, заяви още проф. Божидар Йонов и добави, че винаги с удоволствие е идвал в Добрич. Този град за нас наистина беше уникален - сподели Янко Бонев - с модерен начин на мислене на хората по онова време. За мен това е един европейски град, каза още той. Според г-н Бонев, хората, които сега имат пари, нямат вкус и рядко може да се намери проектант, който да работи съвместно с художници и скулптори. Нашите работи в момента няма гой да ги оцени, например, ако трябва един художник да си застрахова творбите, сподели също Янко Бонев.
Директорът на Художествената галерия в Добрич Евелина Ханджиева обяви, че проф. Божидар Йонов е отправил покана нашата галерия да гостува с експозиция в изложбената зала "Академика" на Националната художествена академия.
 


Сходни връзки

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ ЧАЛГАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди