изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:09 EEST
КМЕТЪТ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ ЗА ДУХОВНОСТ    
НовиниСред удостоените с престижните отличия е и нашата колежка от НДТ Мариела Бончева - за дългогодишна и професионална журналистическа дейност и отразяване проблемите на хората с увреждания

На общоградско тържество снощи кметът на Добрич Детелина Николова връчи тазгодишните отличия на общината за принос в духовната култура и духовното развитие на града. Събитието се състоя в огледалната зала на ДТ "Йордан Йовков" и, по традиция, на 1 ноември - Ден на народните будители и Ден на българските учени. В самото начало прозвучаха химнът на Република България, "О, Добруджански край" и химнът на обединена Европа. Тържествената обстановка бе допълнена от прекрасните изпълнения на Смесения младежки хор "Клименто" при СОУ "Св. Климент Охридски" с диригент Маргарита Русева. Председателят на Съюза на учените в България-клон Добрич, ст.н.с.д-р Иван Киряков, произнесе слово, в което подчерта, че нова България би била немислима без духовния подвиг и саможертвата на будителите.
Зам.-кметът Ваня Балчева е председател на комисията за определяне носителите на духовните награди. Те се връчват в няколко раздела - "Културно-просветна дейност", "Литературно творчество", "Изобразително изкуство и архитектура", "Спомоществователство" и др. Наградата за журналистическо творчество бе присъдена на нашата колежка от в. "Нова добруджанска трибуна" Мариела Бончева. Тя бе удостоена с отличието за своята дългогодишна и професионална журналистическа дейност и отразяване на проблемите на хората с увреждания. Тази година комисията реши да не се присъжда голямата награда за изключителен принос в духовната култура, на която през 2005 г. носител стана творецът Драгни Драгнев.
Обявено бе, че хореографът Александър Александров - ръководител на ФТА "Добротица" и детската танцова школа "Добрич" е вписан в почетната книга на Добрич - за приобщаване на децата и младежите към българския танцов фолклор и по повод 60-ата му годишнина. "На този ден си припомняме образите на онези обикновени и по своему необикновени българи, създали духовния гръбнак на българския народ" - каза в словото си след връчването на наградите кметът Детелина Николова. Тържеството продължи с представяне на някои от наградените.
1 ноември бе отбелязан и с факелно шествие с участието на ученици от СОУ "Св. Климент Охридски", които пристигнаха пред сградата на драматичния театър., и заразиха всички присъстващи с много настроение и хубави емоции.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ ЗА ДУХОВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди