изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:08 EET
ДЕПАТА В БАЛЧИК И БОГДАН - БЕЗ КОМПЛЕКСНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ    
ЕкологияПроверка на РИОСВ-Варна е установила, че подлежат на процедури по издаване на комплексни разрешителни две депа на територията на областта, съобщават от екоинспекцията.

Това са депата "Богдан" в  община Добрич и депото в Балчик, като и двете са за твърди битови отпадъци. От екоинспекцията уточняват, че такова комплексно разрешително трябва да имат всички депа, приемащи над 10 тона отпадъци на денонощие или с общ капацитет над 25 000 тона, с изключение на тези за инертни отпадъци.  Заявленията за комплексни разрешителни трябва да бъдат подадени в Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) на Министерство на околната среда и водите. Необходимо е документите да бъдат внесени до 31 декември 2006 г.
Комплексното разрешително се издава на основание чл.117 от Закона за опазване на околната среда. Общинските депа, които ще продължат да се експлоатират след 31 октомври 2007 г., трябва да притежават такъв документ, в който са посочени всички условия, на които е необходимо да отговаря съответното депо за отпадъци, информират още от пресслужбата на РИОСВ - Варна.
 


Сходни връзки

ДЕПАТА В БАЛЧИК И БОГДАН - БЕЗ КОМПЛЕКСНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди