изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:28 EEST
“Катимерини”: Втора гавра с българската ученичка    
По светаАтина. Случаят с 16-годишната българка, изнасилена от четири момчета в училище в Гърция, извади на бял свят тъмната страна на гръцкото общество - лицемерие, страх от отговорност, расизъм, кан***изъм, липса на смелост, пише днес гръцкият вестник “Катимерини”.

Учители, компетентни органи, родители и масмедии показаха най-тъмната си страна. Телевизионните канали, нарушавайки грубо човешкото достойнство и наказателния кодекс, се отдадоха на непристоен лов за телевизионна гледаемост, излъчвайки порно с деца. Дори издигнаха народни съдилища – в голяма част от случаите със силно изразна нотка на социален расизъм и с естествена последица – моралното замеряне с камъни на 16-годишната ученичка. Учителите в училището в Амаринтос, където се е разиграла случката, наказаха наравно жертва и извършители, бързайки да отдалечат от чергата си – заедно с ученичката – и стигмата на насилника от “техните деца”, а железният юмрук на местното общество срина психически и майка, и дъщеря. Правителствени служители от своя страна не показаха да са се разтревожили от същината на социалния проблем.
Според председателя на Организацията за закрила на непълнолетните Ирини Пантази “вместо обществото да реагира остро на случилото се и да запази конфиденциалността на българката, то я дава жертва на публичността и се погавря с нея за втори път”.
Вестникът коментира, че случаят на остров Евбея не е изолиран, а действителност, която отразява най-тъмната страна на гръцкото общество – страната на егоистичния неоелин, който смята, че единствено той има право и на родителя, който поощрява децата си да се налагат по всякакъв начин и с всички средства.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Катимерини”: Втора гавра с българската ученичка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди