изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:34 EEST
Интернетът влиза в автомобила за $2000    
НовиниТехнология на Microsoft позволява да се проверяват в движение електронната поща, да се избягват задръствания или да се правят резервации за ресторант.


Една от новите разработки в областта намира приложение в пикапите от серията F на Ford и струва 2999 долара. Компютърът FordLink е ориентиран към контрактори, на които се налага да поръчват строителни материали и да ползват електронна поща, докато шофират пикапа. РС-то работи с операционна система Microsoft XP, предлага Интернет радио и възпроизвежда MP3-ки.
Заедно с производителя на хардуер Azentek, Microsoft разработва малко РС устройство за автомобила. Иновационният продукт се очаква да се появи през следващата година, като потребителите ще имат избор измежду два модела. Единият, много малък авто РС, ще се поставя до стерео системата на таблото. По-мощният модел ще се монтира в самото табло. И двете устройства ще струват по над 2000 долара.
На шофьорите, обаче, няма да е позволено да разглеждат електронна поща или да извършват други, разсейващи ги манипулации с РС-то, освен ако колата не е спряла.
Едно възможно решение за преодоляване на този проблем са системите за гласови команди. Канадската компания Intelligent Mechatronic Systems ще предложи следващата година своята станция iLane - със синтезиран глас тя прочита на шофьора пристигащата електронна поща, текстовите съобщения (SMS), както и напомнящите съобщения на календара.

dir.bg

 


Сходни връзки

Интернетът влиза в автомобила за $2000 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди