изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:33 EEST
Бойко Борисов: Коалицията си намери добър президент    
Политика

Бойко Борисов отново подчерта добрите си взаимоотношения с президента Георги Първанов. Според него в момента бюджетът, който се отпуска за София, е с около 50% по-малък в сравнение с този, който са давали на предишния кмет Стефан Софиянски.



Кметът на София Бойко Борисов заяви, че за разлика от десницата, коалицията в лицето на БСП, НДСВ и ДСБ са си избрали човек с най-силни лични качества и достойнства. “С президента Първанов и преди, и сега аз съм имал добри отношения и сме се разбирали много поради това, че самият той като човек е много силен”, каза той в сутрешния блок на bTV.

Тези думи на кмета на София отново идват в противоречие на казаното от него в предизборната кампания. Тогава Бойко Борисов изрази подкрепата си за кандидат-президентската двойка на десницата Неделчо Беронов и Юлиана Николова. „В личен план няма никакво съмнение в моята подкрепа за Неделчо Беронов“, коментира тогава той.

Сега обаче Борисов е на мнение, че ако десните са били предложили кандидатурата му е щяло да има „един истински шампионски дуел на тези президентски избори”. Кметът на София твърди това, въпреки че преди и по време на кампанията винаги твърдеше, че няма намерение да се кандидатира.

Борисов говори и за създаването на политическа програма на партия ГЕРБ, чиито неформален лидер е той. “Хората, които следят политиката, трябва да знаят, че когато се говори за програми на партия, за програми на развитие, за стратегия, всъщност всичко опира само до един лист хартия – това е бюджетът. Т.е. колкото пари имаш, с толкова можеш да развиваш своята програма”, бе категоричен Бойко Борисов.

Кметът на София коментира още, че ще разчита на политици като Димитър Абаджиев, въпреки че той е категоричен, че Мария Капон от ДП няма да се присъедини към ГЕРБ. С това той категорично заяви, че се ориентира към дясното пространство, като добави, че основният му противник ще бъде БСП. „Не трябва да се подценява БСП. Тя в момента акумулира такъв финансов ресурс, че може да купи всички избори“, счита той.

„Явно аз съм най-сериозният противник на БСП и премиера Станишев. Самият факт, че Станшев непрекъсното повтаря, че не го е страх от Борисов, е показателен. Едно куче, като започне да показва, че не го е страх, значи много го е страх", бе категоричен Борисов.

Повече по темата:

Официалният сайт на ГЕРБ

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Коалицията си намери добър президент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди