изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:17 EEST
ОБУЧИХА БИЗНЕСМЕНИ КАК ДА УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ    
НовиниВ рамките на два дни в залата на Търговско-промишлената палата в Добрич се проведе семинар на тема "Предизвикателствата на структурните фондове - как да успеем".

Представители на бизнеса, местни организации и регионални правителствени структури от областта, отговарящи за европейското финансово подпомагане обсъдиха възможностите за европейско финансиране след влизането на България в ЕС. Специално за кампанията са подготвени документален филм и книга, посветени на успешни практики и бизнес примери, които бяха представени в Добрич. Филмът е със заглавие "Тук и сега: Хората на Европа" е реализиран през октомври 2006 година и има за цел да информира българските граждани за възможностите за финансиране по различни европейски програми като ФАР, ИСПА, САПАРД и др. Чрез представянето на добри практики на успешни бизнес-начинания, както и личната гледна точка на всеки един от участниците, авторът Миа Сантова и продуцента Асен Соколов се стремят да покажат как в страната ни на прага на Обединена Европа, дни преди реалното ни членство в ЕС, вече има българи с европейски бизнес-успехи. Книгата със заглавие "Предизвикателствата на структурните фондове - как да успеем", издадена в рамките на Информационната и комуникационна кампания на Делегацията на ЕК, е практически наръчник, който ще даде на представителите на бизнеса основни полезни насоки за кандидатстване за финансиране на оперативните програми на ЕС.

Семинарът в Добрич бе трети от общо шестте, които ще се проведат в шест планови региона на страната. Обученията се организират в рамките на Информационната и комуникационна програма на Делегацията на ЕК в България. Целта на проекта е местната бизнес общественост да бъде подробно запозната  с полезна информация, успешни практики и нагледни материали за европейските програми за финансиране.

Тук обучението бе организирано от ЕИЦ BG809 и Търговско-промишлена палата - Добрич, съвместно с Делегацията на Европейската комисия в България. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОБУЧИХА БИЗНЕСМЕНИ КАК ДА УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди