изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:14 EEST
ГЕНЕРАЛТОШЕВЦИ МОГАТ ДА ИМАТ САМОЧУВСТВИЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИ    
Интервюта  На 8 ноември своя празник отбелязва община Генерал Тошево. По този повод НДТ разговаря с кмета Димитър Михайлов

- Г-н Михайлов, обикновено всеки един празник е повод също и да погледнем назад. Каква е равносметката за постигнатото през изминалите три години от Вашия мандат?

- Всяка година в навечерието на празника общинската администрация, кметовете и кметските наместници правят своя отчет пред жителите на община Генерал Тошево. За целта издаваме специален брой на в.”Добруджански глас”, чрез който ние съпоставяме какво сме обещали, какво сме извършили и какво ни престои до края на мандата.

Радостно е, че почти всички наши ангажименти са изпълнени. Безработицата само за три години от мандата ни намаля от 35 на 17 процента и вече е по-ниска от осемнадесетте процента, каквато трябваше да бъде в края на мандата. Ремонтирани бяха двадесет кметства, дванадесет читалища, седем училища, девет детски градини. Канализирани бяха 14 улици, а по 16 улици беше положена нова асфалтова настилка, преасфалтирани бяха 38 километра от републиканската пътна мрежа. Успяхме също да санираме сградите на общинската болница, основно училище “Христо Смирненски”, професионалната гимназия, дирекция ”Бюро по труда”. Възстановихме музея на “Йордан Йовков”, Йовковото училище и Филиповата кръчма, подпомогнахме ремонта на 7 църкви и 1 джамия и т.н.

- Какво е отношението на хората към това, което е направено и се прави в момента за тяхната община?

- Хората са изключително доволни от новия облик, който придоби централната част на града - с нови тротоари, с много зелени площи и декоративна растителност, с ремонтирани фасади. Това, естествено, придава ново самочувствие на жителите на града и общината. И в същото време е гаранция, че нещата ще се развиват добре и за в бъдеще. За това ще спомогне и доброто финансово състояние на общината, което ще позволи и през 2007 г. част от бюджетния излишък да се инвестира в развитието на социалната и техническа инфраструктура и за социална политика.

- С какво самочувствие генералтошевци ще влязат в Европейския съюз? Какви са основанията за гордост на жителите на ръководената от Вас община?

- Генералтошевци могат да имат самочувствието на европейци, защото са се доказали като водещи производители в областта на селското стопанство. Ние сме община с изключителен принос в обвързването на националните, а вече и на регионалните хлебни и фуражни баланси. Сортовете, които се селекционират тук, отдавна имат европейско признание.

Именно това самочувствие подтикна децата от Генерал Тошево и Мангалия още на 9 май 2006 година да премахнат символично съществуващи бариери и провъзгласят по детски европейското присъединяване на България и Румъния.

- Вашето пожелание към жителите на община Генерал Тошево по повод празника?

- Призовавам съгражданите ни да отворят домовете и сърцата си за нашите гости. Убедени сме, че тяхната обич, съпричастност, техните усмивки и наздравици ще направят за всички ни Осми ноември истински празник.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛТОШЕВЦИ МОГАТ ДА ИМАТ САМОЧУВСТВИЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди