изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:01 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: ЗАУШКА НАПАДНА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ    
ЛюбопитноДесет случая на заушка през последните три-четири дни са регистрирани в спортното училище "Г. С. Раковски" в Добрич, където учениците са около 400.

 Заболелите са 13-14-годишни деца. Трима болни от заушка има и в училище "Христо Смирненски". След направената проверка се оказа, че от заразените деца само три са били имунизирани. Това не е пропуск, коментират от РХЕИ, тъй като задължителното ваксиниране против заушка датира от 1992 г. Заушката е въздушно-капкова инфекция и специалистите препоръчват болните деца да си стоят у дома до оздравяването им. В спортното училище чули, че ако броят на заболелите нарасне, ще прекратят занятията. Учениците започнали масово да симулират и през лекарския кабинет, който се намира в съседното училище - "Кл. Охридски", на ден се опитвали да преминат по десетина псевдоболни. Висока температура те докарвали чрез ядене на тебеширен прах или сурови картофи.

ЧЕРНИ ЩЪРКЕЛИ КРЪЖАТ НАД КАВАРНА
За втори път през тази есен ята черни щъркели бяха забелязани да кръжат близо до Каварна. На 6 ноември няколко двойки от тях кацнаха по пътя между Каварна и с. Вранино, където в двора на местни жители има защитени от закона няколко гнезда.
НДТ - 8 ноември 1996 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: ЗАУШКА НАПАДНА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди