изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:07 EEST
ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС ВДИГА ЦЕНАТА НА ЗЕМЯ В ДОБРИЧКО    
НовиниДебрене се превръща във втория ветроенергиен парк в Добруджа

Засилен инвеститорски интерес вдигна цената на земята в добричкото село Дебрене, научи НДТ. Бизнесът търсел земи около селото най-вече за вдигане на ветрени генератори, разказаха жители на Дебрене. Досега в селото има три ветрогенератора, като двата са с мощност по 400 киловата, а третият - 250 киловата. Съоръженията са изградени от варненското дружество "Еко енергия" през миналата година и вече са включени в енергийната система на страната. Имотите тогава са купувани за 400-450 лв./дка, докато сега жителите на селото и собственици на земя искат по 1000 лв. за дка, когато разберат, че земята се търси за изграждане на ветрогенератори.
В момента софийската "Ренесанс-БГ" ООД е закупила от частници 30 дка и търси да закупи още 8 дка за изграждането на два ветрогенератора с мощност по 1650 киловата, според инвестиционното им предложение. Турбините на генераторите ще са белгийски, втора употреба. След тяхното изграждане те ще бъдат включени в електропровод Драганово. Според хора от Дебрене, има и трета фирма, която търси земи за покупка и изграждане на ветрогенератори. Дебрене е на път да се превърне във втория ветроенергиен парк в областта след община Каварна.
 


Сходни връзки

ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС ВДИГА ЦЕНАТА НА ЗЕМЯ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди