изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:25 EET
ОТ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ НАПОМНЯТ: РЕГИСТРИРАЙТЕ КЛАДЕНЦИТЕ    
ЕкологияНаближава крайният срок за регистрация в Басейнова дирекция на кладенците за стопански цели, припомнят от дирекцията. Последно това може да бъде направено до 11 ноември тази година.

Декларирането се налага във връзка с изменението на Закона за водите, според което всички фирми, земеделски производители и граждани, които са собственици на водовземни съоръжения (кладенци, сондажи, каптажи и дренажи), предназначени за стопанска дейност, включително и за предоставяне вода на други лица, следва да ги регистрират в Басейновата дирекция за управление на водите. Регистрацията се извършва чрез подаване на заявление, към което са прикрепени документ за собственост, данни за съоръжението и други. Собствениците, които не регистрират водовземните си съоръжения за стопански цели до 11 ноември, подлежат на наказание по Закона за водите, добавят още от дирекцията.
Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени потребности от вода е до 11 февруари 2007 г. Ползването на вода до 10 куб.м на денонощие от регистрираните кладенци е безплатно. Не се изисква монтиране на водомери и за тези кладенци не се заплащат никакви държавни такси или данъци.
 


Сходни връзки

ОТ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ НАПОМНЯТ: РЕГИСТРИРАЙТЕ КЛАДЕНЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди