изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:28 EET
ЛЕВСКИ ПОБЕДИ НАФТЕКС С 3:2    
СпортЛевски победи Нафтекс с 3:2 и се класира за 1/8-финалите за Купата на България. “Сините” успяха да стигнат до обрат, след като губеха с 0:2 до 52-ата минута.

С основна заслуга за това са влезлият през втората част Валери Домовчийски и реферът Стефан Спасов, който отсъди несъществуващ а дузпа за Левски в 68-ата минута. Тогава след центриране Домовчийски се сблъска в наказателното поле с вратаря на домакините Симеонов и съдията не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар. “Шейховете” откриха резултата чрез Любомир Божинов в 29-ата минута. Той се разписа след перфектно изпълнен пряк свободен удар фронтално срещу вратата, пазена от Божидар Митрев. Бившият футболист на “сините” Любомир Любенов удвои в 52-ата минута след светкавична контраатака, започната от вратаря Свилен Симеонов, подал топката на Румен Шанкулов, който успя да изведе Любенов на чиста позиция. Само 6 минути по-късно обаче влезлият през втората част на мястото на Мирослав Иванов Валери Домовчийски намали на 1:2. Шампионите направиха перфектна многоходова атака и матираха защитата на домакините. След това дойдоха минутите на рефера Спасов, който отсъждаше почти всяко спорно положение в полза на Левски, а в 68-ата минута свири и дузпата, с която Георги Иванов изравни резултата. Победния гол отбеляза Димитър Телкийски в 82-ата минута. Той се разписа с удар от далечно разстояние, който прехвърли неориентирания вратар Свилен Симеонов.

Още четири тима от “А” група отпаднаха от турнира за Купата на България

Беласица, Марек, Черноморец (София) и Спартак (Вн) приключиха участието си в тазгодишното издание на Купата на България. Те бяха елиминирани още на 1/16-финалите на турнира съответно от Пирин, Дунав, Рилски спортист и Монтана. Във вторник в първия мач от 1/16-финалите отпадна и Родопа след загуба като гост с 0:1 от друг елитен тим - Черно море.

Крайният резултат в дербито на Югозападна България бе до голяма степен предрешен още в самото му начало, след като вратарят на Беласица Христо Бахтарлиев получи червен картон още в 16-ата минута. Въпреки това обаче гостите не се предадоха лесно, като благоевградският тим стигна до победата едва в продължението на двубоя след попадение на Светослав Дяков. Втородивизионният Дунав (Русе) победи категорично с 3:0 елитния Марек. Два от головете отбеляза преотстъпеният от Литекс Костадин Хазуров, който се разписа в 41-ата и 63-ата минути. Крайния резултат оформи Цветков в 90-ата минута. Аутсайдерът в “А” група Черноморец (Бургас – София) очаквано загуби от Рилски Спортист с 0:2. Головете отбелязаха Аджов в 48-ата и Киров в 72-ата минути. Спартак (Вн) отпадна след дузпи с 2:4 при гостуването си на Монтана. Редовното време и продълженията завършиха 1:1 след голове на Радомиров (75) за гостите и на Георгиев (79) за домакините. При дузпите варненци изпуснаха 3 удара и реализираха само 1, а домакините не сбъркаха и при трите изпълнения от бялата точка. Носителят на трофея ЦСКА не допусна изненада и победи с класическото 3:0 Чавдар (Бяла Слатина). Гийон Да Зади откри резултата в 36-ата минута, а румънецът Алесандру Пицурка добави две попадения в 72-ата и 83-ата минути.

Всички резултати от 1/16-финалите за Купата на България:

Чавдар (БС) - ЦСКА 0:3

Черно море - Родопа 1:0

Калиакра - Локомотив (Сф) 0:1

Вихър - Берое 0:4

Пирин - Беласица 1:0

Дунав - Марек 3:0

Несебър - Сливен 0:1 след пр.

Монтана - Спартак (Вн) 4:2 след дузпи; 1:1 в редовното време

Шумен - Литекс 0:2

Спартак (Пд) - Вихрен 1:2

Марица - Ботев (Пд) 1:2

Хебър - Славия 1:3

Рилски спортист - Черноморец (Бс-София) 2:0

Черноморец (Бс) - Добруджа 5:0

Миньор (Раднево) - Локомотив (Пд) 1:6

Нафтекс - Левски 2:3

 

 


Сходни връзки

ЛЕВСКИ ПОБЕДИ НАФТЕКС С 3:2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди