изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:51 EET
ПОЛИТИЧЕСКА БЕЗПАРДОНННОСТ И ФИНАНСОВ НЕДОСТИГ    
ПарламентДоклад за състоянието на армията ни през иминалата 2005 год. приеха депутатите на вчерашното си редовно заседание. Обсъждането на доклада се проведе в пленарната зала, на закрито тричасово заседание, в присъствието на министъра на отбраната и въоръжените сили Веселин Близнаков.

 От следващата година докладите за състоянието на армията ни ще бъдат обсъждани до края на първото тримесечие на следващата година. Ангел Найденов -председател на Парламентарната комисия по отбрана и сигурност, сподели пред медиите, че средствата, отделени в проектобюджет 2007 за въоръжените ни сили, са оскъдни за твърде отговорните задачие, които стоят пред армията ни. Търсят се допълнителни финансови средства, за да се достигне едно "поносимо ниво на преживяемост". 100 млн. не достигат на българската армия, за да достигне заветния минимум.

Докато съмишлениците на ДСБ напускат един по един партията, лидерът им Иван Костов е силно обезпокоен от строежа на АЕЦ Белене и участието на руска фирма в изпълнението на проекта. В кулоарите на Парламента той разпространи писмо, адресирано лично до Георги Първанов, с което отправя молба да се свика спешно Консултативния съвет по национална сигурност и да се спре незабавно проекта. Атомната централа има огромно значение за националната сигурност и не бива да бъде в ръцете на съмнителни фирми с неясни финансови средства. Проектът противоречи на проевропейската ориентация на България и поставя страната ни в енергийна зависимост от Русия, което противоречи на европейската ни интеграция - заяви Костов. Лидерът на ДСБ определи сделката като непрозрачна, при която управляващите съмнително бързат в реализацията и искат да подпишат още следващия месец. Трябва да съгласуваме с Европейската Комисия и ако тя даде своето съгласие, едва тогава да подпишем контракта. На въпроса относно обезщетението, което израелският бизнесмен Гад Зееви трябва да получи за приватизацията на БГА Балкан и обръщението на лидера на КТ Подкрепа Константин Тренчев - да се платят не от държавата , а от Костов и сие, лидерът на ДСБ отговори невъзмутимо, че по тази логика доста от предишните управляващи трябва да плащат за грешките си - за външния дълг, за фалиралите банки... и т.н. Той и екипът му не носели отговорност и "скромната" сума от 10 млн. долара вероятно ще бъде изплатена от Министерството на финансите - като ответник по делото. Израелският бизнесмен купи 75 % от БГА Балкан за сумата от 150 хил. долара, сега е на път да спечели още 10 млн. от "богатата" ни държава.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 


Сходни връзки

ПОЛИТИЧЕСКА БЕЗПАРДОНННОСТ И ФИНАНСОВ НЕДОСТИГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди