изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:31 EET
ОБСЪДИХА АГРЕСИЯТА И НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ    
ОбразованиеОбучение с участието на родители, класни ръководители и представители на фирма "Авангард консулт" /психолози, социолози и др./ е проведено в СОУ "Св. Климент Охридски", съобщи за НДТ директорът на учебното заведение Юлияна Герасимова.

Обсъдени са актуални теми - интеграция на деца със специфични потребности, агресия и насилие в училище и наркотици и ХИВ/СПИН. Проведени са тренинги и обсъждане на интересни казуси. Обучението е организирано по инициатива на училищното ръководство. Участвалите родители са предложили да се отправи призив към всички родители в града - да съдействат за намаляване на агресията в училище и да знаят, че те трябва да бъдат първи помощници на учителите.
В момента СОУ "Св. Климент Охридски" подготвя своя патронен празник, който се отбелязва на 25 ноември, каза още Ю. Герасимова. Предвидени са концерт с участието на възпитаници от различните паралелки, изложба, дискусия с децата и т.н.
Добричкото училище има и различни идеи за отбелязване на приемането на България в Европейския съюз. Проявите ще бъдат под наслов "Коледа и Нова година в Европа". В момента преподавателите и учениците издирват и събират музикални и танцови произведения, характерни за различните страни-членки на Европейския съюз. Вече са намерени интересни песни и музикални творби. Събират се също идеи за украса на коледната трапеза, характерни за различните държави. Проявите ще бъдат през втората половина на декември.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА АГРЕСИЯТА И НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди