изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:01 EEST
ПРАЗНУВА УЧИЛИЩЕ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ"    
НовиниС поредица от прояви през този месец своя патронен празник отбелязва СОУ "П.Р.Славейков" в Добрич. Кулминацията ще бъде на 17 ноември, когато празникът ще започне с шествие от паметника на Васил Левски до училището.

Там ще прозвучи българският химн, ще се издигне знамето на Република България, а поздрав към учениците и преподавателите ще отправи директорът Георги Георгиев. След тържествената част децата от началния етап ще участват в шоу "Като лъвовете" с водещ Ники Априлов. Учениците от средния етап на обучение пък ще се надпреварват в състезание "Знам и мога, защото съм славейковец". Предвидена е също среща с добруджански творци, а учениците от гимназиалния етап ще имат Урок по родолюбие с участието на състав "Зорница" при читалището с ръководител Ема Георгиева.
Цялата друга седмица ще бъде посветена на патрона на СОУ "П.Р.Славейков". Откриването ще бъде на 13 ноември с участието на Детската филхармония при читалище "Йордан Йовков". Предвидено е всеки ден първокласниците да поднасят цветя при барелефа на Славейков. В програмата са включени още тържество-концерт "Пеем за Славейков", спектакъл "Пъстроцветна дъга", екскурзия "По стъпките на Славейков", конкурси "Най-добър разказвач на народна приказка" и "Ние дописваме древните митове" и т.н. Патронният празник на учебното заведение ще бъде отбелязан и със спортни състезания по волейбол, хандбал, футбол и народна топка.
 


Сходни връзки

ПРАЗНУВА УЧИЛИЩЕ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди