изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:25 EEST
Френската преса предрича край на трудния за Джордж Буш президентски мандат    
По светаПариж. Повечето френски издания предричат днес край на трудния мандат за американския президент Джордж Буш, който ще трябва да съгласува политиката си с Конгреса, съставен предимно от демократи, след парламентарните избори в САЩ тази седмица.


Под заглавие “Пълен завой в Ирак” десният вестник “Фигаро” определя президента Буш като “затруднен”. “Той изчерпа целия си политически потенциал и възможностите сега не са много. Моментът е идеален за радикална промяна, остава да се спаси това, което може да бъде спасено от широкомащабния план за демократизация на Близкия изток, чийто конкретен резултат е единствено процесът срещу Саддам Хюсеин”, пише изданието. “Буш има един избор – да си вземе поука от политическото поражение и да работи с демократите за изтегляне на американските войски от Ирак”, продължава вестникът.
“Буш – жертва на войната” е коментарът по темата на левия вестник “Либерасион” . Според изданието американският министър на отбраната Доналд Ръмсфелд е платил с поста си за безизходицата, предизвикана от войната в Ирак. “Задача на наследника на Ръмсфелд ще бъде да намери начина, по който неизбежното занапред изтегляне от Ирак, да не се превърне в допълнително бедствие за иракския народ”, пише вестникът.
Католическият “Ла Кроа” допълва, че провалът на Буш е “крещящ”, а “претенцията за едностранчиво управление на света, оказва се, трябва да бъде по-умерена”.
Под заглавие “Буш – голямото разочарование”, икономическият вестник “Лез Еко” отбелязва, че “краят на мандата на Джордж Буш изглежда ще е труден”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Френската преса предрича край на трудния за Джордж Буш президентски мандат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди