изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:40 EEST
ЦОНКО ЦОНЕВ И КИРИЛ БОЖКОВ ОТ Б.Т.Р. РАБОТЯТ ВЪРХУ МУЗИКАЛНАТА ВИЗИТКА НА СТРАНАТА НИ    
ОбществоС рок-изпълнения на американски и български легенди каварненци и гостите на града посрещат Нова година

Кметът на Каварна Цонко Цонев, заедно с Кирил Божков от Б.Т.Р., разработва проект, с който да се направи музикална визитка на България пред Европа. Това сподели за НДТ самият Цонев. "Идеята е да се направи съвременна песен, но да има и чисто българско звучене, която да играе ролята на музикална визитка пред Европа за страната ни. Подобни такива песни изпяха например Монсерат Кабайе и покойният вече Фреди Меркюри. Спрели сме се на песента "Вечеряй, Радо", като за изпълнители обмисляме да поканим Мистерия на българските гласове" - разкри още от проекта Цонев.
Кметът разказа още, че Каварна ще посрещне Новата 2007 година с голям концерт, в който участие ще вземе Рони Джеймс Дио. "Певецът идва за втори път в Каварна, като този път ще е придружен от личния си мениджър - съпругата му Уенди" - добави каварненският градоначалник. Музикантите ще бъдат настанени в хотел "Адмирал" в Златни пясъци, а навръх Нова година за тях е запазено заведението "Лоза" в центъра на Каварна. Новогодишното меню, което домакинът е приготвил за своите гости, включва българска скара, риба - калкан, карагьоз и чернокоп. Обилно наздравици ще се вдигат с ямболска мускатова ракия, асеновградски червен мавруд и бяло вино "Калиакра", каза Цонев. Мега-концертът, който ще е на площада в морския град, ще трае 5 часа и ще започне с изпълнение на българската рок-група "Ахат". Точно в полунощ, когато ще изпратим старата 2006 г. и ще посрещнем новата 2007 година, от сцената на Каварна Дио и Ц. Цонев ще гръмнат 5-литрова бутилка с шампанско и кметът ще даде старт на зарята. "Веднага след това в Новата година ще влезем с най-дългото новогодишно хоро, което ще бъде водено от Илия Луков. След българския изпълнител на сцената ще се качат музикантите от "Ъндърграунд" на Салиевич" - разкри още градоначалникът на морската община. Той добави още, че Луков ще изпълни "Македонско девойче" със съпровод на "Ъндърграунд". Водещ на новогодишното шоу ще е Кембъла.
"Цялата проява е благодарение на спонсори, които са всъщност големи фирми-инвеститори на територията на общината и дариха средства за подпомагане на културния живот" - разказа още Ц. Цонев.
 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ И КИРИЛ БОЖКОВ ОТ Б.Т.Р. РАБОТЯТ ВЪРХУ МУЗИКАЛНАТА ВИЗИТКА НА СТРАНАТА НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди