изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
100 ДЕЦА СА ИЗВЪРШИЛИ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ    
Общество100 деца от Добрич са извършили противообществени прояви от началото на годината, наложени са им 137 възпитателни мерки. Това съобщи по време на заседание на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни секретарят й Росица Добрева.

Статистиката сочи, че борят на децата с противообществени прояви е намалял в сравнение с м.г. По-малко са и възпитателните дела - от началото на 2006 г. те да 57, за същия период на м.г. са били 66. Най-честите прояви са нарушаване на наредбата за обществения ред, кражбите на мобилни телефони, посегателства на жп-съоръжения, кражба на пари, физически и психически тормоз и др.
Новите и традиционни практики на местната комисия за превенция на противообществените прояви от началото на годината бяха отчетени от председателя Ваня Балчева. През 2006 година са продължили откритите дни на комисията, в инициативата "Полицейска академия" са включени вече четири училища. През ваканцията е проведено лятно училище за тийнеджъри, комисията е съдействала за организирането на клуб "Графити". Отчетена бе добрата съвместна работа с инспекторите от Детска педагогическа стая и с Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане". Стана ясно, че дава успехи работата по ограничаване на бягствата и скитничествата на деца от дом "Дъга".
Местната комисия ще се включи в националната кампания "Да спасим децата", каза Ваня Балчева. Предвижда се съвместно с Центъра за работа с децата да бъде създаден клуб "Хармония". Идеята е децата сами да решат по какъв начин може да им се обърне внимание, кои теми да бъдат дискутирани. Първата среща на клуб "Хармония" ще е свързана с насилието в училище.  НДТ

 


Сходни връзки

100 ДЕЦА СА ИЗВЪРШИЛИ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди