изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:20 EEST
"ЛЕВСКИ" ПОБЕДИ "ЛОКОМОТИВ" В ПЛОВДИВ    
СпортОтборът на "Левски" спечели гостуването си на "Локомотив" (Пловдив) с 3:1 и продължава да води в класирането на "А" група с четири точки преднина пред състава на вечния си съперник ЦСКА. Два гола на Христо Йовов донесоха победата на "сините" на "Лаута". "Бижутера" вкара в 50-ата и 61-ата минута, а другото попадение за гостите реализира Седрик Бардон през първото полувреме.

Почетния гол за "смърфовете" вкара резервата Даксун да Силва.

Шампионите откриха още в 19-ата минута, когато най-добрият в срещата - Христо Йовов, пусна към Седрик Бардон, който се разходи между четирима защитници на домакините и с плътен шут от границата на наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата на Стоян Колев. Домакините се стъписаха от попадението и се отърсиха от шока едва в последните 15 минути на първото полувреме, когато натикаха своите гости в половината им. Играчите на Иван Маринов стигнаха до няколко чисти ситуации, но късметът им обърна гръб и до изравняване така и не се стигна. В 50-та минута Христо Йовов изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле и прати неспасяемо топката в левия горен ъгъл на Колев, давайки преднина от два гола за шампионите. Домакините все пак намериха сили да се върнат в срещата и седем минути след попадението на Йовов резервата Даксун да Силва направи 1:2 с огледално изпълнение на фаул, при което не остави шанс на Георги Петков. Футболистите на "Локомотив" опитаха да потърсят изравняване, но точно тогава отново Йовов наказа неуспешен опит за изкуствена засада на защитата на "смърфовете". Нападателят изскочи зад бранителите на "железничарите" и пусна топката покрай излезлия Стоян Колев за 3:1.

В друга среща от кръга "Славия" надви "Вихрен" (Сандански) също с 3:1. Тодор Колев откри резултата на "Овча Купел" в 17-ата минута, след като реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Станимир Господинов. Гостите изненадващо изравниха в 53-ата минута чрез Сержиньо, който вкара с красив далечен удар с левия крак. Седем минути по-късно обаче Саша Симонович отново даде преднина на "белите". Сърбинът бе оставен непокрит в наказателното поле при едно изпълнение на ъглов удар и отблизо направи 2:1. В 70-ата минута бранителят на "Вихрен" Станимир Господинов получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена. Получили числено предимство, домакините реализираха трети гол шест минути преди края на срещата. Голмайстор бе полузащитникът Ангел Стойков, който препарира Шейтанов с удар от 30-ина метра.  

 


Сходни връзки

"ЛЕВСКИ" ПОБЕДИ "ЛОКОМОТИВ" В ПЛОВДИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди