изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:51 EEST
Сума около 25 000 лева е задигнал Костадин Лазаров от клона на "Експресбанк"    
Новини

София. 31-годишният Костадин Лазаров, който опита да обере банка днес, е напуснал системата на МВР през февруари тази година след осемгодишен стаж. Като причина за напускането мъжът изтъква напрежението вследствие на дълговете, които имал към свои колеги и граждани.



Днес Лазаров е откраднал суми в лева, евро и долари на обща стойност 25 000 лева. Това обяви на пресконференция директорът на Столичната полиция комисар Румен Стоянов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Костадин Лазаров идва в София на 1 ноември. С последните пари, дадени от баща му, за да покрие дълговете си в размер на 2600 лева. Още през първия ден обаче той губи 1000 лева на играта “Еврофутбол”, а през втория – 1200 лева. На третия ден печели 400 лева, но му става ясно, че няма да може да събере необходимите пари. В четвъртък миналата седмица Лазаров си купува газов пистолет и отива да обмени 30 долара в банката, която днес е обрал. Там оглежда мястото с идеята да извърши обир.
При влизането в банката Лазаров поставя пистолета на тила на охраната, вади найлонов плик от джоба си и го дава на касиерката. На 15-ата секунда от влизането му в банката касиерката натиска паник-бутона. Още преди да влезе в офиса обаче служители на Първо РПУ са забелязали Лазаров, който е бил с полицейска униформа и маска на лицето и е говорил по радиостанция. Служителите на полицейското управление правят допитване дали в района се извършва специализирана полицейска операция, на което им отговарят, че не. В този момент забелязват крадеца да излиза от банката. Той побягва. След кратка гонитба те го залавят.
Костадин Лазаров живее на семейни начала. Има две деца – на 2 и 11 години. Той се е консултирал с психотерапевт заради проблема си със залагането, но не е могъл да го разреши.
Преди време Лазаров е извършил измама в клуб на “Еврофутбол” в Пловдив. Той се е представил за служител на МВР и е казал, че в пункта има белязани банкноти, които трябва да бъдат иззети. Той е присвоил около пет хиляди лева по този начин. Тогава е било е образувано производство срещу неизвестен извършител по случая, докато Лазаров днес признал за измамата.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Сума около 25 000 лева е задигнал Костадин Лазаров от клона на "Експресбанк" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди