изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:59 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧИ 2 МЛН. ЛЕВА ЗА ДЕПОТО В БОГДАН    
НовиниДобрич да получи 2 милиона лева като субсидии в бюджета си за доизграждане на клетка в депото за твърди отпадъци край село Богдан е заложено в централния бюджет на държавата. Това съобщи вчера кметът Детелина Николова. В момента работата на съществуващата клетка на депото в село Богдан е преустановена от края на 2005 г. заради липса на средства, поясни зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

Той добави, че досега общината е получила на два транша за клетката общо 12 хил. лв., но те не са били достатъчни за нейното завършване. Кметството е поискало от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ 2.5 млн. лв. за нейното довършване, от които в бюджет'2007 са заложени като субсидия 2 млн. лв., добави още арх. Ганчев.
Клетката на депото край село Богдан е разположена на площ от 46 декара. Със субсидията от 2 милиона лева ще бъдат изградени подходи към нея, помпени шахти, басейн за отпадни води, ще бъде довършена подпорната стена. По този начин ще се реши проблемът за депонирането на битови отпадъци за 6 години напред, коментира още зам.-кметът Пламен Ганчев. Той изрази надежда, че дотогава ще бъде изградено регионалното депо за твърди битови отпадъци.
Други 420 хил. лв. били заложени в държавния бюджет, които община Добрич ще получи през следващата година за реализация на проект за канализация в кв. "Изгрев", добави още кметът Д. Николова. Средствата ще бъдат отпуснати като целева субсидия, добави още Д. Николова.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧИ 2 МЛН. ЛЕВА ЗА ДЕПОТО В БОГДАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди