изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:25 EEST
С ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЛЕПИТЕ ХОРА    
ОбществоМеждународният ден на слепите хора 13 ноември е бил отбелязан вчера в клуб "Детелина", съобщи Калинка Ковачева - председател на Районната организация на слепо-глухите.

Събрали се около 30 души със зрителни и слухови увреждания, които пели, играли, рецитирали стихове. Поздрав към всички присъстващи е отправила групата за градски песни "Антица", която винаги се връща с първи награди от участията си в различни фестивали. Имало е също викторина с логически задачи и различни въпроси. "Това е ден за равносметка" - сподели К. Ковачева и добави, че в днешно време хората не са толкова отворени към благотворителност, но въпреки това има фирми, които помагат на хората със зрителни и слухови увреждания. По време на вчерашното събиране са почетени и две рожденички - Стоянка Миланова и Гинка Русева. А за да бъдат подобни празници още по-весели, организацията се нуждае от акордеон. Защото всъщност има акордеонист, но не и инструмент, на който той да свири. Затова биха се радвали, ако получат като подарък акордеон.
Международният ден на слепите хора се чества от 1946 г., като годишнина от рождението на френския педагог Валантен Аюи, положил основите на световното обучение на слепите и основал през 1784 г. в Париж първият в света интернат за слепи.
 


Сходни връзки

С ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЛЕПИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди