изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
ЗАЩО ДВА ПЪТИ МИ ВЗЕХА ПАРИ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО?    
ОбществоПопита чрез страниците на НДТ Кина Пехливанова

Болката си и проблема дойде да сподели и да потърси съдействие и помощ майката на нашия обичан колега, уви - вече покойник, Ганчо Пехливанов - Кина Пехливанова. "През май събрах пари от пенсията си и платих гробното място за 10 години, защото нямах в момента повече средства да платя за вечни времена. Тогава внесох в касата на "Обреден дом" 30 лв. През лятото събрах криво-ляво пари и на 17 октомври отидох да платя за вечни времена гробното място, като попитах не е ли възможно да ми се приспаднат дадените преди пет месеца 30 лв. И да внеса остатъка от таксата за вечни времена - 120 лв. Отговориха ми, че не може и ми взеха цялата сума от 150 лв. За един пенсионер 30 лв. са много пари и не е ли възможно да се приспадат в такива случаи внесените няколко месеца по-рано суми? Нали парите отиват за едно и също нещо" - попита К. Пехливанова.
Потърсихме за коментар управителя на "Обреден дом" ЕООД Светлин Георгиев, който заяви: "Това не е единственият случай. Макар и рядко, имаме такива въпроси. Специално съм търсил съдействието на юристите на общината, които заявиха, че по смисъла на Закона за местни данъци и такси, такова приспадане на по-рано внесена сума не може да бъде направено".
Секретарят на община град Добрич Румен Русев, когото също запознахме с казуса, заяви: "Няма никаква законова основа да бъдат приспадани суми. Според нормативната уредба, гражданите, които заплащат, трябва да знаят точно за какъв период от време искат да платят и за да бъдат избегнати такива проблеми, то най-редно е да се изчака да изтече срокът, за който е платено гробното място и тогава да бъде направено ново плащане".
 


Сходни връзки

ЗАЩО ДВА ПЪТИ МИ ВЗЕХА ПАРИ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди