изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:29 EET
ОТ ДВА МЕСЕЦА В МАЗИТЕ НИ ТЕЧЕ ФЕКАЛНА ВОДА    
ОбществоЖалват се жители на блок в кв. "Балик"

Жители на бл. 17 вх. "В" в кв. "Балик" сигнализират, че от два месеца в мазите на входа се събира и тече фекална вода. В писмо, до редакцията, те съобщават, че за решаването на проблема си са търсили съдействието на община, "ВиК", като последно са отнесли проблема си и до Областна управа. "При многократно обръщане към община и "ВиК" не се стигна до консенсус тръбата да бъде поправена. Прехвърлянето от една институция към друга надали ще реши проблема, който съществува" - пишат в писмото си живеещите в бл. 17, вх. "В" в кв. "Балик".
Потърсихме за коментар управителя на "ВиК" Величко Василев, който заяви следното: "Досега никой не ме е търсил с такъв проблем. Въпреки това, миналата седмица наша техника ходи и почистват канализацията там. Утре /б.а. - днес/ наши експерти, заедно с представители на други институции ще отидем на място и ще извършим оглед, за да решим проблема. Не бива да се твърди, че не сме откликвали на проблеми, след като не сме получавали сигнали за това. Друг момент е, че жителите на блок 17 в "Балик" дължат на "ВиК" 72 хил. лв. за вода, а само живеещите във вход "В" дължат 9 300 лв.".
Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев каза за НДТ, че по принцип е имало един гражданин от вх. "В" на бл. 17 в "Балик", който точно по този проблем се записал за приемния ден на кмета, но така и не дочакал да запознае кмета с проблема. "Жители на входа са сигнализирали общината и нашият главен ВиК специалист инж. Чалъкова е извършила проверка, като всъщност става дума за проблем на "ВиК" от години" - добави още арх. Пл. Ганчев.
 


Сходни връзки

ОТ ДВА МЕСЕЦА В МАЗИТЕ НИ ТЕЧЕ ФЕКАЛНА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди