изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:29 EEST
Садист изнасили, уби и изхвърли на боклука 4-годишно момиченце    
НовиниЧетиригодишната Михаела Баракова от Плевен е била изнасилена и убита по особено жесток и мъчителен начин, обяви наблюдаващият прокурор Искра Ганева днес.


Детето бе намерено в сряда сутринта на сметището край Плевен. След садистичните действия насилникът е увил голото тяло в дюшек и го е изхвърлил в контейнер за смет.

Полицията и прокуратурата в Плевен обявиха, че търсят свидетели във връзка с изнасилването и убийството на детето.

По думите на прокурор Ганева, убийството е извършено от човек, който има отклонения от нормалното поведение и садистични наклонности, но тя се надява, че той е вменяем и след като бъде открит ще отговаря за действията си.

Установено е, че детето е живяло с баба си и свой братовчед на улица в централната градска част в къща на Жилфонд, където са настанени по реда на Наредба 18 на Общински съвет - Плевен.

Времето, през което момиченцето е било склонено да излезе от дома си, е между 17:00 и 17:30 часа или 18:00 - 18:30 часа на 13 ноември, уточни Ганева. Предполага се, че е било видяно от хора на улицата, движещи се в оживения час.

Михаела Баракова е висока 91-92 сантиметра, слаба, с бяло лице, продълговато. Имала е тъмна кестенява коса, късо подстригана, подобно на момченце. По думи на близките е била облечена с червена рокличка /вишнев цвят/ с дълъг ръкав, обута с бял чорапогащник и с тъмносини домашни терлици.

Напуснала е дома си на 13 ноември, привечер. МВР се обръща към гражданите, които са видели дете с подобно описание в часовете между 17:00 и 18:30 часа на 13 ноември, движещо се само или придружено от друго лице, или имат информация относно случая, да се обадят на телефон 166, на телефон 80-22-11, вътрешен 350 или 340 или в най-близкото РПУ.

След измененията в НПК ще се осъществи реална защита на свидетелите, каза прокурор Ганева. На всеки свидетел ще бъде осигурена незабавна защита до окончателното приключване на процеса, допълни тя. Свидетелят ще контактува единствено и само със съдията по делото и няма да има връзка с други лица. Анонимността е напълно гарантирана, бе категорична прокурор Ганева.

Днес анализът на резултатите от аутопсията продължава. Основната причина за настъпване на смъртта е черепно-мозъчна травма. До момента са предприети всички неотложни оперативни мероприятия за установяване на извършителя - ДНК - експертизи, дактилоскопични експертизи, химически експертизи и други, уточни
Ганева.

Снети са обяснения от изключително много лица. Не е приключила проверката на водачите на камоните на "Шеле", които са изхвърляли контейнерите за смет от град Плевен към село Буковлък, но са установени маршрутите им. Към момента се извършват нови огледи на сметището, където е намерен трупът на Михаела.

В Хасково пък бе разкрито друго ужасяващо престъпление. 9-годишно дете се оказа убиецът на година по-малкия Мурад Мустафов, чийто труп бе открит също на сметище.  //www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Садист изнасили, уби и изхвърли на боклука 4-годишно момиченце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди