изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:01 EEST
ГЕРБ си лепва неизвестна гербова марка    
Политика

Лидерът на ГЕРБ трябва да е ново лице, което не е участвало в управлението на държавата през последните 15-16 години, каза заместник-председателят на сдружението Цветан Цветанов преди началото на заседанието на Инициативния комитет за учредяване на политическата партия ГЕРБ.



Реалният лидер на партията е Бойко Борисов, но има законова пречка, с която трябва да се съобразим, допълни Цветанов. По думите му в управлението на бъдещата партия няма да има познати лица, а в него ще се включат членове на сдружение ГЕРБ, които са се доказали.

В заседанието на Инициативния комитет участват 54 души от Шумен, Видин, Сливен, Ямбол, Монтана, София, Мадан, Бургас, Русе, Варна, Добрич, Хасково, Благоевград и Габрово. Сред тях са кметовете на Шумен и Мадан - Веселин Златев и Валентин Гаджев, певицата Стефка Съботинова, актьорите Любен Чаталов, Иван Иванов и Робърт Янакиев, композиторът Митко Щерев и олимпийската шампионка Йорданка Благоева.

При представянето си по-голямата част от участниците в заседанието отбелязаха, че досега не са членували в политически организации.

Инициативният комитет прие учредителна декларация. В нея се посочва, че основните принципи, върху които ще се изгражда партия ГЕРБ ще са "граждански свободи", "европеизация", "равни възможности", "благоденствие".

Сред целите на бъдещата партия ще са утвърждаване на демократичните свободи и социалната отговорност, повишаване на жизненото равнище, укрепване на доверието на обществото към държавните институции и премахване на корупцията, подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи, оптимизиране на дейността на държавните структури за по-ефективно прилагане на европейските практики и утвърждаване на духовните, моралните и културните ценности на българина.

Бъдещата партия ще работи и за интегриране на България в Европейските и Евроатлантическите структури за създаване на контакти с междунационални и международни организации на основата на европейската интеграция на България, както и за създаване на условия за равни възможности за всички граждани на страната, независимо от пол, възраст и религия.

Учредителното събрание на партия ГЕРБ ще бъде на 3 декември тази година от 11.30 часа в Зала 1 на НДК.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ си лепва неизвестна гербова марка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди