изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:46 EEST
Лидерът на партия ГЕРБ ще е формален и непознат    
Политика

Лидерът на политическа партия ГЕРБ ще бъде формален и лице, което не е участвало в политиката. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на все още гражданското сдружение и дясна ръка на Бойко Борисов в Столична община Цветан Цветанов.



Той отговори на част от журналистическите въпроси преди да се проведе заседанието на Инициативния комитет за създаването на новата партия, но не спомена името на нейния бъдещ председател. Това трябва да стане на 3 декември в НДК, когато ще се проведе учредителното събрание.

“Човекът трябва да бъде ново лице. В никакъв случай не може да се облегнем на някой, който в последните 15-16 години е участвал в управлението на държавата. Няма да има такива познати лица в ГЕРБ”, обясни Цветанов, добавяйки че ”лидерът” ще е човек от сдружението.

В отговор на въпрос дали новото лице на партията е познато на медиите, той заяви: “естествено, че сте го виждали – той е български гражданин и е живял в България”.

Цветанов обаче не пропусна да уточни, че лицето, което ще застане начело на новата политическа сила, ще изпълнява единствено формални функции.

“Всички знаете кой ще е истинският лидер на ГЕРБ. Има една законова пречка, с която ние ще трябва да се съобразим – иначе лидер на ГЕРБ ще е Борисов”, обясни той.

Тъй като Борисов е кмет на София, а Цветанов – негов заместник, нито един от двамата няма законово право да оглави политическа партия. Същото се отнася и за съдия Душана Здравкова, която е председател на гражданското сдружение ГЕРБ.

Цветанов обясни, че на учредителното партийно събрание няма да бъдат поканени политически партии освен представителите на онези организации, с които ГЕРБ вече са подписали договор за сътрудничество.

Полицай, юрист, лекар, учител, актьор, спортист, кмет...

Около 60 души присъстваха на събирането на Инициативния комитет за ГЕРБ при минимално необходим брой по закон 50 души. Сред по-известните лица бяха певицата Стефка Съботинова, председателят на Българския съюз по аеробика Йорданка Благоева, ректорът на Шуменския университет Добрин Добрев, кметът на Шумен  Веселин Златев, композиторът Митко Щерев, майката на Димитър Бербатов – Маргарита и зам.-кметът по образованието на София Йорданка Фандъкова.

След призива на Цветан Цветанов всеки един от присъстващите да се представи, стана ясно, че в залата преобладават юристите. Сред най-много бяха бившите служители на МВР - няколко бивши шефове на РДВР-та и др.  Присъстваха още директорки на гимназии, лекари, притежаващи частни клиники, шефове на предприятия, актьори в столични театри и финансисти.

Не бяха малко хората, които обявиха, че работят “частен бизнес”. В инициативния комитет имаше и представители на младежката организация на ГЕРБ, които декларираха, че са студенти в София.

Всички присъстващи заявиха, че не са членували никога в политически партии. Като основен мотив за участие в политическия проект те очертаха - “да направим така, че да върнем своите деца обратно в България”. http://mediapool.bg/

 


Сходни връзки

Лидерът на партия ГЕРБ ще е формален и непознат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди