изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:49 EEST
ЗА 10-и ПЪТ ДАМИТЕ ОТ КЛУБ "МАЙЧИНА ГРИЖА" СЪБИРАТ ХОРАТА С ЩЕДРИ ДУШИ В ГОЛЯМАТА НОЩ НА ДОБРОТО    
Общество

За своите 10 години съществуване клубът вече е раздал 150 хил. лв. във вид на стипендии на талантливи деца

Единственият в страната дамски клуб "Майчина грижа" събира в петък вечерта бизнеса на Добрич на своя 10 юбилеен бал. Председателката на клуба Сабина Дукова съобщи за НДТ, че и тази година за гостите на клуба дамите са подготвили богата програма, в която ще се изявят талантливите деца на Добрич. Гост-изпълнители тази година, които ще се грижат за доброто настроение на домакини и гости със своите изпълнения, ще са Илия Луков и Йорданка Христова.



Клуб "Майчина грижа" е единственият в страната. Дамите - добротворки са го възкресили като птицата Феникс. Основен принос за това има почетния му председател Сиса Павлова. Според историческите данни, през 1885 г. е съществувал такъв клуб в Добрич, като в него са членували дами-интелектуалки. Днес в него членуват 30 бизнес дами, но те продължават традицията, като основната им цел е да подпомагат талантливи деца, които въпреки удари на съдбата, творят в различни области на науката и изкуствата.
По традиция дамите организират в навечерието на Деня на християнското семейство благотворителен бал, чиято идея е набирането на средства, които после биват раздавани като стипендии на талантливото бъдеще на града и страната ни - децата в нужда.
За 10 години клубът е раздал 150 хил. лв. като стипендии на даровити деца. Само за тази година стипендиантите са 30 - 10 студенти и 20 ученици, добави още С. Дукова.
И тази година дамите са подготвили множество атрактивни предмети, които ще бъдат разиграни на томбола и търг по време на бала. Сред предметите, предоставени също от хора с добри сърца, има истински уникати.
 


Сходни връзки

ЗА 10-и ПЪТ ДАМИТЕ ОТ КЛУБ "МАЙЧИНА ГРИЖА" СЪБИРАТ ХОРАТА С ЩЕДРИ ДУШИ В ГОЛЯМАТА НОЩ НА ДОБРОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди